Noua găselniță a EMA: Atacurile de cord pe bandă rulantă sunt provocate de medicamentele pentru răceală

Agenția Europeană pentru Medicamente a făcut anunțul: Medicamentele pentru gripă și răceală cu pseudoefedrină produc un risc crescut de ischemie și atac de cord

Un comitet al Agenției Europene pentru Medicamente (EMA) a declarat la începutul lunii februarie că a început o analiză a medicamentelor decongestionante pentru răceală și gripă care conțin pseudoefedrină, ca urmare a unor probleme de siguranță, notează Reuters, potrivit ȘtiriPeSurse.

Analiza ar fi legată de mai multe afecțiuni care afectează vasele de sânge din creier la unii pacienți care au luat medicamente care conțin pseudoefedrină.

Potrivit EMA, preocupările sunt legate de riscul de sindrom de encefalopatie reversibilă posterioară (PRES) și de sindrom de vasoconstricție cerebrală reversibilă (RCVS), afecțiuni care afectează vasele de sânge din creier. PRES și RCVS pot implica reducerea alimentării cu sânge (ischemie) a creierului și pot provoca complicații majore.

Medicamentele care conțin pseudoefedrină prezintă un risc cunoscut de evenimente ischemice cardiovasculare și cerebrovasculare (efecte secundare care implică ischemie la nivelul inimii și creierului), inclusiv accident vascular cerebral și atac de cord”, se arată pe site-ul EMA.

Citiți și:
Moartea subită face ravagii în Italia. Atac de cord pe bandă rulantă la persoane tinere
Documentele FDA arată că Pfizer a adăugat în secret un medicament pentru atac de cord la vaccinurile covid pentru copii

 

yogaesoteric
24 martie 2023

 

Also available in: English

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More