Noul dosar care vizează intructorii yoga: Oprimare ideologică sub faţada unor acuzaţii hilare şi aberante

MARTIE 2005 – AVALANŞA DE ABUZURI ASUPRA YOGHINILOR CONTINUĂ 

un articol de Daniela Oprea, jurist

Martie 2005: peste 50 de cetăţeni paşnici, majori, liberi, care nu au încălcat legile, sunt chemaţi de procurori, obligaţi sub ameninţări şi şantaj să spună că Gregorian Bivolaru şi unii instructori de yoga, cu care acesta ar fi fost în complicitate, îi exploatează, îi forţează să muncească în slujba lor.

Astfel, o practică de yoga milenară, Karma Yoga, despre care însuşi Mircea Eliade a afirmat că a practicat-o toată viaţa, este prezentată în mod aberant de către anchetatori ca fiind o formă de exploatare umană. Având în vedere corespondenţa dintre Gregorian Bivolaru şi Mircea Eliade pe teme yoga, am putea afirma că Eliade a scăpat ca prin urechile acului de inculparea în acest dosar, pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la Karma Yoga, iar dacă procurorii totuşi îl vor cita, ar trebui anunţaţi că decesul făptuitorului înlătură răspunderea penală.

Yoghinii citaţi interpretează acest gest penibil ca o modalitate de acoperire a abuzurilor săvârşite asupra lor şi ca o răzbunare pentru manifestaţiile şi protestele lor din faţă Parchetului.

Folosirea de către autorităţi a noţiunii aberante a traficului de fiinţe umane, în scopul nedeclarat al oprimării ideologice, al distrugerii şcolii de yoga şi a conducătorilor acesteia, este extrem de periculoasă, întrucât poate conduce oricând la extinderea practicilor staliniste asupra altor mişcări spirituale, chiar şi asupra mănăstirilor, locaşuri unde este de notorietate efectuarea muncilor specifice necesare traiului călugărilor în comun.

Aspectele hilare considerate de procurori ca reprezentând trafic de fiinţe umane adulte (de fapt activităţi de preparare a hranei, autogospodărire, repararea locuinţelor unor yoghini) dovedesc încă o dată represiunea făţişă şi injustă la care suntem supuşi, precum şi refuzul procurorilor de a recunoaşte eşecurile reputate până în prezent, în contextul în care preşedintele României a acordat un ultimatum de 6 luni tuturor instituţiilor care nu respectă legile în vigoare.

Trebuie subliniată aici similitudinea dintre comportamentul Parchetului faţă de aşa-zisa parte vătămată Mădălina Dumitru şi celelalte aşa-zise părţi vătămate. În ambele cazuri imaginile filmate vorbesc de la sine: ameninţaţi cu armele, bătuţi, umiliţi, aşa se poartă Parchetul cu cei pe care ar trebui să îi protejeze. Aceste persoane pe care Parchetul încearcă cu disperare şi împotriva voinţei lor să le ipostazieze în victime, sunt de fapt doar victime ale Parchetului.

Procurorii au fost reclamaţi de Mădălina Dumitru, „victima” lui Gregorian Bivolaru, prin  două plângeri penale cuprinzând 14 infracţiuni comise de aceştia împotriva ei. Yoghinii implicaţi în dosarul vizând traficul de persoane, „victime” ale aceluiaşi Gregorian Bivolaru, au depus 55 de plângeri penale reclamând 15 infracţiuni comise de procurori împotriva lor .

Cum este posibil să se emita mandate de arestare şi să fie inculpaţi oameni în dosare în care victimele refuză să fie părţi vătămate?

Cu mult efort, Parchetul a reuşit să convingă alte 2 persoane din dosarul cu Mădălina Dumitru să reclame (după 2 şi respectiv 5 ani) că domnul Bivolaru ar fi întreţinut relaţii sexuale cu ele atunci când erau minore, abuzând de autoritatea pe care ar fi avut-o asupra lor. Acestor 2 persoane li s-au  adăugat rudele lor (în acest al doilea dosar privitor la traficul de persoane), şi au reclamat cu toţii că au locuit în aşezăminte yoghine şi au fost exploataţi. Cum de abia acum, la 1 an după declanşarea persecuţiilor şi abuzurilor din 18 marie 2004, au observat aceştia că sunt exploataţi? De ce nu au făcut plângere până la acea dată, de ce n-au părăsit aceste aşezăminte?

Cele câteva persoane pe care Parchetul le-a convins să se ipostazieze în victime, nu sunt cam puţine în comparaţie cu cele câteva sute de oameni care locuiesc la ora actuală, şi cele câteva mii de persoane care au locuit de-a lungul timpului şi au plecat când au dorit din aceste aşezăminte?

Este important să menţionăm că modul de funcţionare al acestor aşezăminte este identic cu cel al unei mânăstiri. Şi aici regăsim ore de rugăciune, îndeplinirea unor munci de autogospodărire, în interesul comunităţii (Karma Yoga), există reguli de convieţuire, deoarece acestea, ca şi mânăstirile, nu sunt hoteluri în care fiecare vine şi pleacă. Este vorba de o comunitate de oameni care îşi fac singuri regulile de bună convieţuire, pe care oricine doreşte să rămână în această comunitate trebuie să le respecte, sau dacă nu i se potrivesc este liber să părăsească comunitatea oricând doreşte. Interpretarea în mod pervers a acestor reguli de bun simţ ale vieţii în aşezămintele yoghine, similare cu cele ale vieţii monahale, ca fiind o exploatare a persoanelor, nu poate păcăli o persoană înzestrată cu bun simţ şi inteligenţă. Din contră, poate să îi reveleze acesteia alte substraturi ale unei lupte care se poartă în fapt pe tărâmul ideologic, şi că adevărurile proclamate de şcoala noastră de Yoga şi de mentorul ei Gregorian Bivolaru sunt pe cât de cutremurătoare pe atât de reale.

Declanşarea acestei noi anchete aberante dovedeşte, încă o dată, abuzurile fără precedent care au început la noi în ţară împotriva unei mişcări ideologice, o “vânătoare de vrăjitoare” ce aminteşte de decizia lui Ceauşescu de a interzice complet practica Yoga în România, hotărâre fără precedent pe întreaga planetă.

Trebuie avut în vedere că în România nu a mai existat nici un caz de trafic de persoane cu excepţia cazului proxeneţilor – ceea ce arată că procurorii, pentru a-şi masca abuzurile şi nedreptăţile, precum şi această reprimare nedreaptă ce a fost declanşată în 18.03 anul trecut, urmăresc acum într-un mod josnic să găsească fel şi fel de chichiţe şi capete de acuzare, care mai de care mai abracadabrante şi mai stranii, pentru a dovedi în felul acesta că acţiunea lor de atunci a fost îndreptăţită.

Aşadar, modul în care se acţionează în acest caz intens mediatizat, arată că procurorii nu au găsit capete de acuzare, iar acum le inventează răstălmăcind legile într-un anumit fel absurd pentru acoperire şi pentru că au fost puşi în situaţia să trebuiască să dea înapoi lucrurile pe care le-au ridicat în mod abuziv.

Abuzurile săvârşite împotriva yoghinilor, a şcolii de yoga M.I.S.A. şi a mentorului său spiritual Gregorian Bivolaru, trebuie totuşi identificate şi pedepsite, pentru că altfel „Operaţiunea CHRIST” va rămâne dovada că principiile şi valorile justiţiei şi democraţiei sunt doar vorbe în vânt. 

Citiţi şi:

Sesam, deschide-te: un nou miting în faţa Parchetului General

28 aprilie 2005. Scrisoarea adresată Procurorului General Ilie Botoş

28 aprilie 2005
yogaesoteric.net
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More