28 aprilie 2005. Scrisoarea adresată Procurorului General Ilie Botoş

 
SCRISOARE ADRESATĂ
PROCURORULUI GENERAL AL  ROMÂNIEI
DL. ILIE BOTOŞ

Domnule Procuror General
 
Vă rugăm să constataţi că o parte dintre  procurori  încalcă în mod consecvent legile ţării prin modul în care aceşti magistraţi instrumentează cazul domnului Gregorian Bivolaru şi al colegilor noştrii cursanţi ai şcolii de yoga M.I.S.A., urmărind cu tenacitate fabricarea de noi acuzaţii neadevărate, noi probe contrafăcute, noi mandate de arestare, sfidând astfel valorile fundamentale ale unui stat democratic modern care aspiră să se alinieze la principiile şi valorile europene. 

Noile persecuţii si înscenări din ultimele săptămâni, prin care se încearcă cu orice preţ ca  domnul Gregorian Bivolaru, membrii şi conducătorii M.I.S.A. şi chiar simplii cursanţi yoga să fie incriminaţi pentru infracţiuni grave prevăzute de legea penală reprezintă o ultima si foarte grava încălcare a principiilor unui stat democratic. Acest nou dosar, in care suntem acuzaţi de trafic de persoane si crima organizata, arată abuzurile unor procurori asupra cărora mijloacele de control nu se doresc a fi folosite.
         
Deşi într-o adresă din 15.04.2004, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie precizează, ca răspuns la o cerere oficială M.I.S.A., că nu efectuează acte de cercetare penală faţă de M.I.S.A., in fapt chiar acest lucru este vizat. Inculparea si arestarea membrilor M.I.S.A. si confiscarea bunurilor imobile ale acestora, imobile in care trăiesc si îşi desfăşoară activităţile spirituale yoghinii, arată ca se urmăreşte distrugerea acestei mişcări.

Pentru noi aceste ultime abuzuri reprezintă ultima picătură intr-un pahar al suferinţei deja plin. In consecinţă, suntem ferm decişi ca, daca pana la data de 15 mai solicitările noastre nu vor fi îndeplinite, un număr foarte mare dintre noi sa intre in greva foamei in faţa Parlamentului European de la Bruxelles. Nu ne dorim ca tara noastră sa nu intre in Uniunea Europeana din cauza activării cauzei de salvgardare in privinţa funcţionarii justiţiei, dar nu putem accepta la nesfârşit batjocura Parchetului.  Ca o forma finală a protestului nostru, intenţionam de asemenea să cerem, în număr mare, azil politic intr-o tara unde dreptul de a face yoga este respectat si aceasta practica milenara nu este răstălmăcită in mod ruşinos, pentru a putea fi elementul material al unor infracţiuni. Nu cerem decât respectarea unor drepturi si libertăţi de baza prevăzute in Convenţia Drepturilor Omului, iar daca acest lucru nu se poate in ţara noastră, atunci nu ne mai rămâne ca soluţie decât calea azilului politic.

În acest al 12-lea ceas vă rugăm  să ne îndepliniţi  următoarele cereri:

 I. Verificarea in baza atribuţiilor conferite de art.6 alineat 1 din Regulamentul de ordine interioară a legalităţii măsurilor dispuse de procurori  în dosarul 6D/P/2004 şi luarea tuturor măsurilor pentru îndreptarea gravelor abuzuri si mistificări care au avut loc în acest dosar. De asemenea, cerem înlocuirea echipei actuale de procurori anchetatori cu una a căror colegialitate să nu fie pusă mai presus de adevăr si a căror probitate morală sa fie neîndoielnica.

II. Restituirea de îndată:

• a bunurilor cu caracter personal, de folosinţa cărora zeci de persoane au fost private în mod şicanatoriu: bani, acte de identitate, bijuterii de valoare, cărţi, fotografii personale, telefoane mobile, bunuri necesare numai serviciilor operativ-informative şi care nu puteau proba săvârşirea vreunei infracţiuni. Va reamintim ca au trecut 13 luni de când aceste bunuri au fost reţinute, interval in care multe din ele au dispărut în mod misterios de la Parchet.

• a actelor  M.I.S.A care sunt reţinute fără motiv la parchet în original pentru continuarea investigaţiilor (deşi aţi afirmat că nu efectuaţi acte de cercetare penală împotriva asociaţiei mai sus menţionate) fiind suficiente copii xerox.

• în baza legii 161/2003 art. 54 alin.3, a tuturor mijloacelor electronice, respectiv computere, suporturi de stocare a datelor electronice si magnetice, cum ar fi dischete si compact discuri,  care au fost ridicate cu ocazia efectuării percheziţiilor din 18.03.2004 în baza mandatelor din  dosarul 720/P/2003, deoarece s-a depăşit cu 280 de zile TIMPUL IMPERATIV de 120 de zile în care parchetul avea dreptul să le reţină doar „în vederea efectuării de copi, care pot servi ca mijloc de probă” (conform art 55 alin 1 din aceeaşi lege).

III. Soluţionarea cu celeritate a plângerilor disciplinare anexam lista(vezi Anexa 1) şi a celor 55 de plângeri penale împotriva procurorilor anexam lista cu persoanele vătămate (vezi Anexa 2) depuse  de acum 1 an la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, precum şi a denunţurilor penale formulate in dosarele 17/P/2004;18/P/2004 la Secţia Militară a aceluiaşi Parchet. Trimiterea în faţa Colegiului de Disciplină şi respectiv  trimiterea în judecată a celor vinovaţi pentru abuzurile săvârşite, precum şi a instigatorilor şi a complicilor acestora.

În concluzie, Domnule Procuror General, va rugam sa binevoiţi sa luaţi act de cele pe care vi le-am prezentat în această scrisoare  şi în memoriile anexate şi vă solicităm sa faceti uz de prerogativele pe care le deţineţi pentru rezolvarea cerinţelor mai sus menţionate .
 
Vă solicităm de asemenea să ne acordaţi o audienţă în regim de urgenţă pentru a vă putea prezenta în detaliu situaţia abuzurilor împotriva şcolii de yoga MISA şi împotriva d-lui Gregorian Bivolaru.

Cu deosebită consideraţie,

Nicolae Catrina
Preşedinte MISA

Această scrisoare a fost depusă la Parchetul General joi, 28 aprilie 2005, împreună cu un memoriu detaliat asupra abuzurilor (la care se face referire în text). Procurorul General Ilie Botoş a refuzat să acorde audienţa solicitată în cadrul mitingului din 28 aprilie. 

Citiţi se asemenea:
Sesam, deschide-te: un nou miting în faţa Parchetului General
Noul dosar care vizează intructorii yoga: Oprimare ideologică sub faţada unor acuzaţii hilare şi aberante

28 aprilie 2005 
yogaesoteric
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More