Noul totalitarism patologic


Era clar că se va ajunge la asta… gloate cu cămăși brune, isterice și îmbătate de ură vânându-i pe oameni pentru că nu poartă mască și încercând să obțină concedierea lor de la muncă, semne în fața magazinelor „nu purtați mască, nu vă servim”, bodyguarzi care îi opresc pe cei fără mască să intre, persoane paranoice care arată cu degetul și țipă la vederea clienților fără mască primprejurul lor, brigăzi de cretini care îi atacă și îi arestează pe cei fără mască…

Bine ați venit în Minunata Nouă Normalitate.

Și nu este doar Maskenpflicht-Sturmabteilung (trupele de asalt contra celor fără mască). Noua versiune oficială este omniprezentă. Media mainstream pompează isterii despre „spitalizările Covid-19” (i.e. oricine a ajuns la spital indiferent de motiv și care a fost testat pozitiv pentru coronavirus) și „incidente majore” (i.e. oameni la plajă).

Poliția din Londra a instalat turnuri pe străzi de unde să poată monitoriza cetățenii care nu respectă distanțarea socială. Peste tot sunt afișe și panouri propagandistice care repetă aceleași lozinci neo-goebbelsiene, pentru a stimula isteria de masă. Dizidența și nonconformismul sunt văzute ca patologii, „diagnosticate” drept psihopatie și paranoia. Se pregătește introducerea vaccinărilor obligatorii.

Nu credeați că glumesc, nu-i așa, când au început să introducă în martie Minunata Nouă Normalitate?

Ne-au spus foarte clar ce urmează. Ne-au spus că viața se va schimba … pentru totdeauna. Ne-au închis în casele noastre. Au ordonat închiderea bisericilor și sinagogilor. Au ordonat poliției să ne abuzeze și să ne aresteze dacă încălcăm hotărârile lor arbitrare. Au închis școlile, parcurile, plajele, restaurantele, cafenelele, teatrele, cluburile, toate locurile unde oamenii se puteau aduna.

Au smuls copii din brațele mamelor, au bătut și au arestat alte mame pentru vina de „a nu purta cum trebuie masca”, au scos târâș pasagerii fără mască din autobuzele publice, au bătut și au arestat gratuit oameni pentru că nu au „respectat” distanțarea socială pe trotuar, i-au înlănțuit pe oameni cu brățări de monitorizare la glezne și au intimidat pe toată lumea cu roboți și drone.

Au scos în afara legii protestele, apoi i-au vânat pe cei care au participat și i-au hărțuit în casele lor. Au început să urmărească mișcările și contactele tuturor. Au pus la cale noi legi pentru starea de urgență care să le permită să bage cu forța în carantină oameni.

Nu… ne-au spus exact ce ni se pregătește și ne-au sfătuit să ținem pliscul închis și să urmăm ordinele. Din nefericire, majoritatea oamenilor au făcut tocmai asta. În decurs de patru luni, GloboCap a reușit să impună totalitarismul – totalitarismul patologizat – în societăți de pe tot globul pământesc. Nu este totalitarismul tradițional, cu un dictator și un partid unic plus toate cele. Este mai subtil și mai viclean. Dar este fără doar și poate totalitarism.

GloboCap nu ar fi putut reuși aceasta fără aprobarea (sau cel puțin consimțământul tacit) al marii părți din populație. Isteria de masă din jurul Covid a fost o lovitură de geniu a propagandei, dar propaganda nu este totul. Nimeni nu este păcălit de propagandă, sau cel puțin nu pentru mult timp (…)

Acum voi presupune că cititorul înțelege că povestea oficială a „pandemiei apocaliptice” se bazează pe propagandă, speculații exagerate și isterie de masă, și că în același timp cititorul este conștient că avem de-a face cu un virus care provoacă simptome de la medii la moderat (sau niciun fel de simptom) în 95% dintre cei infectați și că 99,5% dintre aceștia supraviețuiesc… Așadar, în mod evident, nu există niciun motiv de panică generalizată și nici nu reprezintă o justificare pentru „măsurile de urgență” totalitare care au fost impuse.

De asemenea, voi presupune că ați urmărit cum GloboCap a închis sonorul pentru „pandemia ucigașă” pentru a face lor protestelor BlackLivesMatter, după care l-a dat din nou la maxim, și că ați observat cum propaganda lor a trecut la „cazuri” când numărătoarea morților a devenit un pic cam prea jenantă pentru a continua isteria.

Așadar, nu vă voi irosi timpul încercând să demontez isteria. Să vorbim mai bine despre totalitarismul patologic.

Geniul totalitarismului patologic este la fel ca în vechea butadă despre diavol… cea mai mare șmecherie pe care a făcut-o a fost să te convingă că nu există. Totalitarismul patologic pare să izvorască de nicăieri și de peste tot în același timp. Astfel, tehnic vorbind, el nu există. Nu poate exista pentru că nimeni nu este responsabil de el, deoarece toată lumea este responsabilă.

Isteria de masă reprezintă sângele care îi curge prin vene. Se hrănește cu frica existențială. „Știința” este strigătul de luptă. Nu știința propriu-zisă, nu faptele demonstrabile, ci „Știința” ca un fel de zeitate al cărei Nume este invocat pentru a-i reduce la tăcere pe eretici, sau pentru a mai ușura din disconfortul disonanței cognitive care apare din încercarea disperată de a crede absurditățile poveștii oficiale.

Cealaltă parte de geniu din poveste (din perspectiva GloboCap) este aceea că e interminabilă, veșnic reciclabilă. Spre deosebire de alți dușmani oficiali, „virusul ucigaș” poate fi orice virus, orice patogen. Tot ce au de făcut de acum încolo este să „descopere” un microorganism „nou” care este foarte contagios (sau care imită alte micro-organisme pe care deja le avem) și să-l fluture în fața oamenilor. Apoi accelerează Mașina de Frică și încep să estimeze sute de milioane de morți, dacă lumea nu face exact cum i se spune.

Pot să se folosească de acest giumbușluc… ei bine, aproape pentru totdeauna, de fiecare dată când clasele muncitoare devin neliniștite, sau vreun președinte neautorizat este ales, sau doar pentru plăcerea sadică.

Uitați care-i treaba: nu vreau să fiu deprimant, dar serios acum, uitați-vă o oră pe internet sau vorbiţi cu unul dintre prietenii voștri isterici care dorește ca masca să fie obligatorie pentru totdeauna. Aceasta este mentalitatea în Minunata Nouă Normalitate… irațional de paranoidă și autoritaristă. Deci, nu, viitorul nu va arăta foarte strălucit pentru cine nu este pregătit să se comporte ca și cum lumea ar fi un imens pavilion al infecțiilor.

Am interacționat recent cu câțiva paranoizi corona-totalitariști (ca un fel de experiment social). Se comportă ca membrii unui cult. Dacă îi provoci cu fapte și logică elementară, la început sar pe tine cu propagandă media și speculații isterice de la „experți medicali”. Apoi, după ce le demontezi absurditățile, încearcă să te manipuleze emoțional, împărtășindu-ți suferința atroce trăită de cumnatul psihologului lor, care a privit cum bolnavii „au murit agonizând” în timp ce plămânii și inimile le-au explodat.

După care, dacă nu muști nici din asta, încep să urle isterii paranoice: „STAI SĂ VEZI CÂND TE INTUBEAZĂ” … „ȚINE-ȚI SALIVA DEPARTE DE MINE” și să latre ordine și lozinci spre tine („ȚINE MASCA AIA PE FAȚĂ, PĂPUȘĂ” … „NU AI MASCĂ, NU SERVIM!”).

Ceea ce… ar fi un pic amuzant (sau îngrozitor de trist) dacă acești paranoici nu ar fi decât niște flașnete ale puterii oficiale (i.e., GloboCap), care transformă ceea ce a mai rămas din societate într-un coșmar totalitar, patologic, paranoid, chiar în fața ochilor noștri. Sunt un fel de „femeia în roșu” din Matrix. Când vorbești cu ei, nu vorbești cu ei. Vorbești cu agenții. Vorbești cu mașinile. Încercați măcar o dată. Veți vedea ce vreau să spun. E ca și cum ai vorbi cu un singur algoritm care rulează în milioane de creiere.

Nu vă pot minți. Nu am mari speranțe. Nimeni din cei care înțeleg atracția (i.e. seducția) totalitarismului nu poate avea. Oricât de mult nu ne-ar plăcea să recunoaștem acest aspect, este excitant și eliberator a face parte din gloată, a-ți preda autonomia și responsabilitatea personală, a fuziona cu „mișcarea” fanatică care produce o nouă „realitate” protejată de forța brută a statului… sau de imperiul capitalist global transnațional.

Această atracție este irezistibilă pentru cei mai mulți dintre noi. Șansa de a fi parte din ceva, de a-ți dezlănțui ura pe cei care refuză să facă parte din noua religie… să-i ridiculizezi public, să-i umilești, să-i rupi de societatea normală, să-i vânezi, să-i concediezi, să feliciți poliția care-i abuzează și arestează, să-i diagnostichezi ca „anormali” și „inferiori”, devianți social, acești „alți” subumani care încearcă să submineze autoritatea Partidului, a Bisericii, a Statului, a Reichului, a Științei.

Mai mult, în ochii GloboCap (și a milioanelor de fanatici care urlă lozinci), acești devianți fără mască sunt periculoși. Sunt ca o boală… o infecție. O boală a corpului social. Dacă refuză să se conformeze, va fi nevoie să avem de-a face cu ei, să-i carantinăm, ceva de genul acesta.

Sau se pot preda Minunatei Noi Normalități și să înceteze să se mai poarte ca niște bebeluși și să poarte mască. La urma urmei, este doar o bucată inofensivă de material.

Autor: C.J. Hopkins

Citiţi şi:
Și dacă măștile nu doar că nu ajută, dar chiar dăunează? Ce spun unele studii și unii medici despre purtarea măștilor pentru combaterea epidemiei
Regizorul Cristi Puiu a refuzat să poarte masca în public la TIFF: «Puterea ne tratează ca pe nişte vite»
Măștile faciale au un scop: simbol al obedienței vizibile public

yogaesoteric
17 septembrie 2020

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More