Nu vă sărutaţi găinile!

 

Centrul pentru controlul şi prevenţia bolilor (Centers for Disease Control and Prevention – CDC) din SUA a transmis un avertisment cât se poate de serios pentru cetăţeni, rugându-i să se abţină să-şi sărute găinile. Totodată, americanii sunt rugaţi să se abţină să le îmbrăţişeze sau chiar să le atingă sau să le invite în casă arată CNN.

În SUA s-au declanşat recent mai multe epidemii cu salmonella, în mai multe state, iar acestea au avut ca punct de plecare contactul direct al celor în cauză cu găinile sau raţele.

În plus, cei care deţin păsări de curte sunt avertizaţi să se spele temeinic, cu apă şi săpun ori de câte ori intră în contact cu ele sau cu obiectele pe care acestea le-au atins. Până pe 23 august anul curent, în 49 de state americane au existat o mie de cazuri de îmbolnăviri plecând de la salmonella. Doi oameni au murit în urma infectării, iar 175 au fost spitalizaţi.

Iar, dacă avertismentul transmis de către CDC americanilor de a nu-şi săruta găinile ar putea părea ciudat sau hilar, un studiu realizat în 2016 a arătat că această practică este foarte răspândită. Un număr alarmant de oameni infectaţi au recunoscut că şi-au sărutat găinile.

Concret, 13% procedaseră astfel, 49% îmbrăţişaseră puii, iar 46% au recunoscut că ţineau păsările nu doar în casă, ci direct în dormitor.

Citiți și:

ISTERIA AVIARĂ este mult mai contagioasă şi mai periculoasă decât gripa

Mezelurile – ce conțin ele cu adevărat?

 

yogaesoteric
18 noiembrie 2019


 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More