Nucul te poate scăpa de durerile articulare. Două rețete naturale pentru reumatism

 

Un remediu natural şi eficient pentru reumatism şi durerile articulare sunt frunzele de nuc. Şi rădăcina de nuc are proprietăţi antiinflamatoare, ceea ce o face utilă în tratarea acestor afecţiuni.

Iată două reţete naturiste simple pentru tratamentul problemelor reumatice.

1. Se culeg frunze de nuc, se rup în fâşii şi se stropesc cu ţuică de prune, de 35-40 de grade (aşa cum se stropesc rufele înainte de-a fi călcate). Se aplică un strat gros de frunze pe locul dureros – o suprafaţă de circa 10 cm, apoi se badijonează cu o folie de plastic cât mai strâns şi se leagă deasupra cu fașă elastică. Operaţia se face seara înainte de culcare, tratamentul menţinându-se până dimineaţa. Se fac circa 3-4 şedinţe.

2. Se sapă o groapă la rădăcina unui nuc şi se taie o bucată de rădăcină mai subţire (să aibă diametrul de circa 5-10 mm). Se spală de pământ şi se introduce într-o sticlă de 750 ml cu ulei de floarea-soarelui sau de măsline. Se sigilează bine sticla cu dop de plută şi ceară, apoi se îngroapă în pământ, astfel încât să fie ferită de lumina soarelui. Operaţia se face toamna, înainte de a cădea frunzele, iar sticla se scoate iarna, prin luna ianuarie, când pământul este îngheţat. Cu acest ulei se ung părţile anchilozate sau dureroase.

Pe lângă proprietățile antiinflamatoare, substanţele active din frunzele de nuc le fac să fie de ajutor în combaterea multor alte probleme de sănătate: contra toxinelor şi a bacteriilor, în micozele pielii, infecţiile gastro-intestinale, dezinfectează tractul urinar.

Frunzele de nuc se culeg cât sunt tinere şi de un verde intens. La ţară, se spune că frunzele de leac sunt cele care se cu leg până în sărbătoarea Sânzienelor, adică până pe la jumătatea lunii iunie. Bune de leac dar şi extrem de bogate în substanţele care le recomandă ca medicament natural sunt frunzele dinspre capătul ramurilor. Frunzele se rup fără codiţă. Odată culese, frunzele se taie sau se rup şi se pun la uscat în strat subţire, pe hârtie albă, la loc umbros şi bine aerisit. Frunzele sunt uscate şi bune de depozitat pentru iarnă când se „sparg” în mână cu zgomot. Atunci pot fi puse la păstrat, în pungi de hârtie sau săculeţi de pânză.

Citiți și:

Fructe de iarnă: nucile

Aproape totul despre nuci

5 beneficii ale nucilor caju pe care probabil nu le ştiai



 

yogaesoteric
11 februarie 2020


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More