O campanie de vaccinare în stil comunist și ce înseamnă aceasta pentru oameni

Toamna trecută, unele administrații locale din China au impus în mod oficial obligativitatea vaccinării pentru toți, ceea ce a dus la inițierea unei campanii de vaccinare în întreaga țară.

Haos în jurul vaccinului

În unele provincii sau orașe, funcționarii sunt amenințați cu disponibilizări dacă nu reușesc să atingă rata de vaccinare de 100%. Pentru a-și păstra locurile de muncă, aceștia au inventat tot felul de metode pentru a îndeplini această sarcină.

De exemplu, unele administrații locale cer ca fiecare angajat guvernamental să identifice și să „încurajeze” cel puțin două persoane să se vaccineze în termen de trei zile. Acestor angajați li s-a spus să își prezinte demisia în cazul în care nu reușesc să îndeplinească această sarcină.

Agenția de sănătate a orașului Ezhou din provincia Hubei a anunțat că cei care refuză vaccinarea fără un motiv valid vor fi înscriși în evidență ca având un istoric de credit negativ în dosarele lor.

Nici copiii nu sunt cruțați. Județul Zhengyang din provincia Henan a emis un anunț prin care cere ca toți elevii din școlile primare și gimnaziale să prezinte certificatele de vaccinare ale părinților și ale ambelor perechi de bunici. În caz contrar, copiilor nu li se va permite să meargă la școală.

La o școală din orașul Shenyang, provincia Liaoning, elevii au fost încurajați să raporteze persoanele care nu au fost vaccinate. Fiecare elev a fost rugat să raporteze cel puțin două persoane nevaccinate.

„Vinovăția” prin asociere a devenit, de asemenea, o normă. Administrația orașului Taocheng din orașul Chongzuo, provincia Guangxi, susține că guvernul central a făcut din vaccinare o „responsabilitate” și o „obligație” pe care fiecare cetățean este nevoit să o îndeplinească. Atunci când o persoană este eligibilă pentru vaccinare, dar refuză, întreaga sa familie va fi pedepsită, fiindu-i tăiate toate beneficiile. O înregistrare video a arătat că o persoană care a rămas invalidă în urma unui vaccin din copilărie, a fost amenințată de oficialii din sat cu anularea ajutorului social pentru handicap, atunci când a refuzat vaccinul împotriva covid.

Ofițerii de poliție au fost intens implicați. Poliția rutieră din orașul Baotou, Mongolia interioară, a mers la cabina de taxare a autostrăzii pentru a vaccina persoanele care treceau cu mașina. Orașul a trimis, de asemenea, agenți care au inspectat fiecare sat, inclusiv locuitorii și rudele în vizită, pentru a vedea dacă au fost vaccinați.

Un fermier din județul Pingchang, orașul Bazhong, provincia Sichuan, a declarat că oficialii Partidului Comunist Chinez (PCC) și poliția se comportă ciudat în zona sa. Peste zece ofițeri au apărut la locuința sa. L-au imobilizat la pământ și i-au injectat cu forța vaccinul.

1,9 miliarde de doze fără răniți sau victime?

Ca în orice altă campanie a PCC, nu este permisă nicio altă voce decât cea a partidului. Un grup de pe WeChat format din personalul medical de la Spitalul Județean Guantao, provincia Hebei, arată că spitalului îi este interzis să emită orice diagnostic care ar putea justifica scutirea de vaccin. Cu alte cuvinte, spitalului i se ordonă să administreze vaccinurile indiferent de contraindicații. Pentru a forța vaccinarea, administrațiile sau organizațiile de nivel inferior ale PCC nu au nicio considerație pentru viața oamenilor.

Cu toate acestea, potrivit postărilor online și rapoartelor Radio Free Asia, peste o duzină de plângeri privind vătămări grave sau decese după vaccinare au fost depuse în orașul Leshan (în provincia Sichuan), în orașele Zhangjiagang și Jiangyin (ambele în provincia Jiangsu), în orașul Meizhou (în provincia Guangdong), în orașul Shijiazhuang (în provincia Hebei) și în alte locuri numai în decurs de o lună. Dar autoritățile au blocat cu strictețe astfel de informații. În schimb, multe alte țări publică date care indică orice efecte secundare și reacții adverse. Dar în China, după 1,9 miliarde de doze, nu a fost publicat niciun caz de efect advers sau de deces. Cum este posibil aceasta?

În ciuda campaniei de vaccinare a PCC, efectul real al vaccinurilor este pus la îndoială pe scară largă de către cetățenii obișnuiți. O dată cu noul val de epidemie din Nanjing și Yangzhou (ambele în provincia Jiangsu), majoritatea persoanelor infectate au fost complet vaccinate, dar unele dintre ele tot s-au îmbolnăvit grav după ce au contractat virusul. La 21 august, Shanghai a confirmat cinci cazuri transmise în localitate, toate fiind la persoane complet vaccinate.

Din ce în ce mai multe persoane pun la îndoială eficacitatea vaccinurilor, mai ales că unele școli au obligat copiii să fie vaccinați înainte de începerea anului școlar. Acest demers a provocat o reacție din partea părinților. Unul dintre ei a declarat: „Dacă ceva se petrece cu copilul meu din cauza vaccinărilor, nu o să las pur și simplu ca asta să treacă”.

Potrivit unui raport BBC, dintre cei 26 de medici din Indonezia care au murit din cauza coronavirusului în luna iunie a anului trecut, cel puțin 10 dintre ei au fost vaccinați cu CoronaVac (cunoscut și sub numele de Sinovac) din China. De fapt, toți aceștia primiseră două doze.

Cazurile de mai sus au arătat că vaccinul PCC nu și-a dovedit eficiența în ceea ce privește protecția împotriva virusului, reducerea bolilor grave și a mortalității. Nu doar vaccinul chinezesc, ci și vaccinurile din țările dezvoltate au arătat o tendință de creștere a numărului de virusuri mutante, ceea ce ridică serioase semne de întrebare cu privire la rolul vaccinurilor.

Mandatul de vaccinare al PCC nu este nici pentru sănătatea populației și nici pentru a deschide țara după ce imunizarea în masă a atins un anumit nivel (de exemplu, Singapore și-a deschis granițele după ce 80% din populație a fost complet vaccinată). În schimb, este vorba pur și simplu de a îndeplini sarcina dată de cei de sus. Logica urmată este aceea că, atunci când cineva se infectează după ce a fost vaccinat, nu mai este responsabilitatea liderilor guvernamentali, ci „eșecul vaccinului”.

O nouă versiune a „Marelui salt înainte”

Mijloacele extreme și chiar violente ale PCC de a impune vaccinarea amintesc oamenilor de campania „Marele Salt Înainte” (1958-1962).

Producția tipică a unui mu (0,16 hectare) de teren este de câteva sute de kilograme de cereale, fără să depășească 700-800 kg. Cu toate acestea, după ce PCC a lansat campania Marele Salt Înainte în 1958 pentru a avansa spre comunism, regimul a cerut fermierilor să producă o cantitate cât mai mare de recolte. Fermierii au avut îndoieli, dar unele cadre din sate au răspuns la apelul Partidului îngrămădind grânele de pe zece hectare de teren laolaltă și pretinzând că provin de pe un singur hectar de teren, umflând astfel în mod artificial producția de cereale.

La 8 iunie 1958, Cotidianul Poporului a publicat un raport în care se afirma că a doua brigadă de producție a societății agricole din comitatul Suiping, provincia Henan, a avut un randament mediu de 2.105 kg de cereale pe mu. După ce știrea s-a răspândit, la 12 iunie a aceluiași an, Cotidianul Poporului a publicat un alt raport potrivit căruia prima brigadă a societății agricole din județul Suiping avea un randament mediu de 3.530 kg pe mu. O lună mai târziu, la 12 iulie, Cotidianul Poporului a publicat un al treilea raport în care se spunea că în comuna Chengguan din comitatul Xiping, provincia Henan, randamentul a fost de 7.320 kg pe hectar.

Este bine cunoscut faptul că peste 30 de milioane de oameni au murit de foame în timpul foametei de trei ani, între 1959 și 1961. Chiar și fostul președinte Liu Shaoqi a declarat că nu a fost un dezastru natural, ci unul provocat de om. Acum, mandatul de vaccinare este ca o versiune mai elaborată a dezastrului Marelui Salt Înainte, împingând poporul chinez într-o situație și mai periculoasă în fața virusului mutant care face ravagii.

Observații de încheiere

De când PCC a preluat puterea, în urmă cu peste 70 de ani, a insuflat ideea ateismului pentru a lupta împotriva cerului și a pământului, susținând că „ființele umane vor cuceri cerul”.

Cu toate acestea, fie că este vorba despre coronavirus, fie că este vorba despre inundațiile din Zhengzhou sau despre dezastre naturale sau provocate de om, toate acestea îi fac pe oameni să simtă cât de vulnerabili sunt de fapt în fața dezastrelor și cât de absurd este sloganul „ființele umane vor cuceri cerul”.

De fapt, în China antică, majoritatea oamenilor credeau în armonia dintre cer, pământ și om. Ei înțelegeau că numai prețuind virtutea și acționând conform conștiinței proprii o persoană va primi binecuvântări.

Citiți și:
Vaccinare obligatorie, paşaport sanitar, război biologic (şi economic)
Gheorghe Piperea, despre decizia CEDO referitoare la vaccinarea obligatorie: „China scrie pe noi de acum încolo”

 

yogaesoteric
23 martie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More