Vaccinarea nu scade numărul de infectați cu covid. Ideologii vaccinării forțate se impune să fie judecați pentru genocid

Creșterea numărului de persoane infectate cu covid-19 nu are, în mod cert, legătură cu nivelurile de vaccinare, așa cum putem vedea odată cu noul val de omicron care pare să cuprindă Europa – în țări intens vaccinate, Regatul Unit, Irlanda, Țările de Jos, Elveția și Italia, a început să crească numărul de cazuri. Dar nu este o noutate. La această concluzie a ajuns și un studiu derulat în 68 de țări și 2947 de districte din Statele Unite ale Americii, ale cărui concluzii au fost publicate la finalul lunii septembrie.

Vaccinurile sunt în prezent strategia principală de atenuare a coronavirusului în întreaga lume. De exemplu, narațiunea legată de creșterea cazurilor noi în Statele Unite (SUA) a fost susținută ca o cauzalitate a zonelor cu rate scăzute de vaccinare. O narațiune similară a fost observată și în țări, cum ar fi Germania și Regatul Unit.

În același timp, Israelul, care este celebru pentru ratele sale rapide și ridicate de vaccinare, a cunoscut, de asemenea, o reapariție substanțială a cazurilor de coronavirus. Astfel, a fost investigată relația dintre procentul de populație complet vaccinată și noile cazuri de covid-19 din 68 de țări și din 2947 de districte din SUA.

Metoda utilizată de cercetători

S-au folosit datele covid-19 furnizate de „Our World in Data” pentru analiza internațională, disponibile începând cu 3 septembrie 2021. S-au inclus 68 de țări care au îndeplinit următoarele criterii: aveau date disponibile despre vaccinul cu a doua doză; au avut disponibile datele despre cazurile de coronavirus; aveau date disponibile despre populație; iar ultima actualizare a datelor a avut loc cu 3 zile înainte sau pe 3 septembrie 2021. Pentru cele 7 zile premergătoare datei de 3 septembrie 2021 s-au calculat cazurile de covid-19 la 1 milion de persoane pentru fiecare țară, precum și procentul de populație care este complet vaccinat.

Pentru analiza la nivel de district din SUA, s-au utilizat datele echipei pentru covid-19 de la Casa Albă, disponibile începând cu 2 septembrie 2021. S-au exclus districtele care nu au raportat date procentuale referitoare la populația vaccinată complet, rezultând 2947 de districte pentru analiză.

S-au calculat numărul și procentele de districte care au înregistrat o creștere a cazurilor de covid-19 în funcție de nivelurile procentului de persoane vaccinate complet în fiecare district. Creșterea procentuală a cazurilor de covid-19 a fost calculată pe baza diferenței de cazuri din ultimele 7 zile și din cele 7 zile anterioare acestora. De exemplu, ținutul Los Angeles din California a avut 18.171 de cazuri în ultimele 7 zile (26 august până la 1 septembrie) și 31.616 cazuri în cele 7 zile premergătoare (19-25 august), astfel încât acest district nu a înregistrat o creștere a cazurilor noi.

Ce s-a descoperit

La nivel de țară, nu pare să existe o relație vizibilă între procentul populației complet vaccinate și noile cazuri de covid-19. De fapt, linia de tendință sugerează o asociere ușor pozitivă, astfel încât țările cu un procent mai mare de populație complet vaccinată au mai multe cazuri de covid-19 la 1 milion de cetățeni.

În special Israelul, cu peste 60% din populație sa complet vaccinată la acea dată, a avut cele mai numeroase cazuri de covid-19 la 1 milion de persoane.

Lipsa unei asocieri semnificative între procentul de populație complet vaccinată și noile cazuri de covid-19 este exemplificată în continuare, de exemplu, prin comparația dintre Islanda și Portugalia. Ambele țări au peste 75% din populație complet vaccinată și au mai multe cazuri de covid-19 la 1 milion de oameni decât țări precum Vietnam și Africa de Sud, care au aproximativ 10% din populație complet vaccinată.

De asemenea, în districtele din SUA, media noilor cazuri de covid-19 la 100.000 de persoane este în mare măsură similară între categoriile procentuale de populație complet vaccinată. Există, de asemenea, variații substanțiale în districte în ceea ce privește cazurile noi de covid-19 în cadrul categoriilor de populație procentuală complet vaccinată. De asemenea, nu pare să existe nicio semnalare semnificativă a scăderii numărului de cazuri în districte cu procente mai mari de populație complet vaccinată.

Dintre primele 5 districte care au cel mai mare procent de populație complet vaccinată (99,9-84,3%), Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) identifică 4 dintre acestea ca districte de transmisie „ridicată”. Districtele Chattahoochee (Georgia), McKinley (New Mexico) și Arecibo (Puerto Rico) au peste 90% din populație complet vaccinată, toate trei fiind clasificate ca având transmisie „ridicată”. În schimb, dintre cele 57 de districte care au fost clasificate drept districte cu transmitere „scăzută” de către CDC, 26,3% (15) au un procent de populație complet vaccinată sub 20%.

Deoarece se crede că durează aproximativ 2 săptămâni după a doua doză de vaccin pentru a se dezvolta imunitatea, s-au efectuat analize de sensibilitate utilizând un decalaj de 1 lună asupra procentului de populație complet vaccinată pentru țări și districte din SUA.

Descoperirile nu surprind vreo asociere vizibilă între cazurile de covid-19 și nivelurile de vaccinare completă, chiar și atunci când s-a luat în considerare un decalaj de 1 lună în ceea ce privește nivelurile de vaccinare completă.

Interpretarea cercetătorilor

Dependența de vaccinare, ca singură strategie primară de atenuare a covid-19 și a consecințelor sale adverse, este necesar să fie reexaminată, mai ales având în vedere probabilitatea unor variante viitoare. Alte intervenții farmacologice și non-farmacologice ar putea fi necesare odată cu creșterea ratelor de vaccinare. O astfel de corectare a mesajului, în special în ceea ce privește narațiunea politicii, devine primordială odată cu dovezile științifice emergente privind slaba eficacitate a vaccinurilor în lumea reală.

De exemplu, într-un raport publicat de Ministerul Sănătății din Israel, eficacitatea a 2 doze de vaccin BNT162b2 (Pfizer-BioNTech) împotriva prevenirii infecției cu covid-19 a fost raportată a fi 39%, substanțial mai mică decât eficacitatea inițială de 96%.

În plus, s-a constatat că imunitatea derivată din vaccinul Pfizer-BioNTech este cu mult mai slabă decât imunitatea naturală dobândită prin recuperarea după covid-19.

Totodată, a fost raportată o scădere substanțială a imunității dată de vaccinurile ARNm la 6 luni după inoculare. Chiar dacă se susține că vaccinările oferă protecție persoanelor împotriva spitalizării severe și a decesului, CDC a raportat o creștere de la 0,01 la 9% și de la 0 la 15,1% (între ianuarie până în mai 2021) a ratelor de spitalizare și, respectiv, a deceselor, printre persoanele complet vaccinate.

În concluzie, este necesară abordarea altor modalități de prevenire non-farmacologică, naturală a infectării, de stimulare a sistemului imunitar și dezvoltarea unor strategii de tratament eficace pentru a găsi echilibrul în a învăța să trăim cu SARS-CoV-2, în același mod în care continuăm să trăim de mai bine de 100 de ani cu diverse modificări sezoniere ale virusului gripal din 1918.

Citiți și:
81 de studii de cercetare confirmă că imunitatea naturală la covid este egală sau superioară celei oferite de vaccinuri
Președintele Braziliei, care a fost bolnav de covid, a refuzat vaccinul: „Am văzut studii noi. Imunitatea mea este bună, de ce să mai fac vaccinul?”

 

yogaesoteric
23 martie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More