O nouă ciudățenie a lumii în care trăim: Primul bărbat într-o reclamă pentru machiaj

 


Un număr tot mai mare de bărbați tineri tind să urmeze un nou „trend” (modă): să folosească machiajul.

Gianni Casagrande, în vârstă de 22 de ani, folosește machiajul de trei ani. El a început inițial cu fondul de ten din cauza acneei. Mai târziu a descoperit BB Cream și a început să-și stilizeze sprâncenele, relatează BBC. Au urmat rimelul și rujul de buze.

„Cu siguranță a rămas un stigmat ca bărbații să se fardeze, însă devine din ce în ce mai normal”, a declarat bărbatul care este strateg social media și blogger de frumusețe. „Tot mai mulți prieteni de-ai mei îl folosesc, nu contează dacă sunt homosexuali sau heterosexuali. Machiajul te face să te simți mai confortabil și încrezător”, adaugă bărbatul.

În august, directorul LʼOreal din Marea Britanie a declarat că nu mai e un tabu ca bărbații să folosească produse cosmetice pe timpul „generației selfie” și că în cinci sau șapte ani am putea vedea departamente întregi din magazine care vor fi dedicate cosmeticelor pentru bărbați.

Maybelline, un brand LʼOreal, a folosit un bărbat pentru prima dată pentru a promova rimelul într-o reclamă, în ianuarie.

Deja multe branduri cunoscute vând machiaj special pentru bărbați, incluzând creioane de ochi „guy-liner”, creme pentru bronzat și fonduri de ten.

Charlotte Libby, o consultantă în frumusețe, a declarat că „machiajul nu va fi niciodată pentru toți bărbații”, dar cu siguranță sunt tot mai mulți care îl folosesc.

În trecut anumite forme de machiaj erau întâlnite în rândul bărbaților: în Egiptul Antic bărbații foloseau creion de ochi, romanii foloseau ruj, iar în era Elisabetei I, foloseau pudră de față.

De asemenea, machiajul la bărbați este promovat asiduu de unii artiști. David Bowie și Boy George se numără printre aceștia.

Potrivit BBC, mulți dintre bărbații care poartă machiaj cumpără produsele de la raionul de farduri destinate femeilor sau deseori folosesc cosmeticele surorilor sau soțiilor.

Gianni Casagrande spune că ar vrea să vadă mai multe cosmetice pentru bărbați în magazine, întrucât cele pentru femei nu țin cont de diferențele fizice, cum ar fi părul pe față în cazul bărbaților.

Casagrande e de părere că numărul firmelor de cosmetice și de haine care vor produce articole pentru „genul neutru” sunt în creștere.


Citiți și:

O fetiţă transsexuală este promovată într-un mod insidios pe coperta National Geographic

Bărbatul ideal – necesitatea redescoperirii urgente, de către cât mai mulţi bărbaţi ai zilelor noastre, a virtuţilor masculinităţii arhetipale (I)
 

yogaesoteric
28 iunie 2018

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More