O nouă formă de nazism: Cei care își supraîncălzesc casele ar putea risca trei ani de închisoare

În cazul unui deficit de energie, planul Consiliului Federal din Elveția este clar: va fi necesar ca elvețienii să se încălzească mai puțin. Pentru cei care încalcă ordonanța privind gazele, pedepsele ar putea fi severe, de la o simplă amendă la… închisoare, scrie Blick.

Elvețienii pot risca închisoarea dacă se încălzesc până la o temperatură de 20ºC în loc de 19ºC în această iarnă. Dacă gazul va lipsi în timpul sezonului rece, Confederația ar putea să ia măsuri în această direcție. În clădirile încălzite cu gaz, temperatura interioară nu este permis să depășească 19ºC, apa caldă nu mai poate fi încălzită la mai mult de 60ºC, iar caloriferele sau aerotermele cu aer cald ar fi interzise. Saunele și piscinele vor rămâne închise.

Cei care încalcă regulile guvernamentale riscă amendă sau chiar închisoare! Încălcarea intenționată a regulilor ar putea duce la o pedeapsă de până la trei ani de închisoare. Chiar și în cazul încălcării prin neglijență este posibilă o amendă între 30 și 3.000 de franci.

Aceste măsuri sunt prevăzute în Legea federală privind aprovizionarea economică a țării, la care Departamentul de Economie (DEF) se referă în mod explicit într-un document oficial.

Contravenții și infracțiuni

Încălcările legii aprovizionării țării sunt întotdeauna contravenții, chiar pot fi punctual infracțiuni și este necesar să fie urmărite din oficiu de cantoane”, explică purtătorul de cuvânt al DEF, Markus Spörndli.

Citiți și:
Cu regulile sale pentru încălzire, ministrul Habeck riscă sănătatea germanilor
Fără gaz rusesc. Criza din iarna viitoare va fi și mai dură!

 

yogaesoteric
22 octombrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More