O plantă-penis a înflorit prima dată în 25 de ani

Evenimentul a avut loc într-o grădină botanică din orașul Leiden, în Olanda.

O plantă rară, amorphophallus decus-silvae, cunoscută și sub numele de „planta-penis”, a înflorit. Ar fi doar a treia oară când un astfel de eveniment are loc în Europa, și o premieră de aproape 25 de ani.

Această plantă rară, originară din Indonezia, este foarte capricioasă. Cultivarea ei necesită atât un mediu foarte cald, cât și nu prea umed. Amatorii de plante exotice care doresc să o vadă înflorind, uneori sunt nevoiți să aștepte între 3 și 12 ani, timp în care curioasa plantă adună suficientă energie.

Amorphophallus decus-silvae din orașul Leiden a început să dea primele semne de înflorire în septembrie, după șase ani de așteptare. O lună mai târziu, bobocul său ajunsese la aproape un metru înălțime, aflat pe o tulpină subțire de aproape 2 metri.

Deloc surprinzător, vizitatorii se adună pentru a vedea această plantă atipică. Evident, numele ei, și el neobișnuit, intrigă și atrage curiozitatea. Această plantă face parte din grupa celor trei plante numite „plante-penis”, printre care se află și celebra amorphophallus titanium. Acest termen, amorphophallus, are un sens simplu: înseamnă „penis fără formă”.

Miroase groaznic

O altă particularitate a amorphophallus decus-silvae este că miroase urât. Foarte urât. În timpul fazei de înflorire, emană o miros îngrozitor, asemănător cu mirosul de carne putrezită.

Această caracteristică neplăcută are totuși un avantaj: atunci când miroase, înseamnă că planta va înflori în curând. Și după ani de așteptare, nu există nicio îndoială că acest miros grețos are un parfum de victorie pentru botaniști.

Citiți și:
Ciudăţenie a naturii: Plantă carnivoră extrem de rară care îşi prinde prada cu ajutorul unor frunze aflate… sub pământ
Copacul Vieţii – un fenomen natural misterios

 

yogaesoteric
25 februarie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More