O profesoară de la Harvard este acuzată de transfobie de către propriii colegi, pentru că refuză să folosească termenul de „persoană însărcinată” în loc de mamă

Carole Hoover, profesoară de biologie la Harvard, a fost acuzată de „transfobie”, pentru că respinge sintagma „persoană însărcinată” și insistă să se refere la persoane ca bărbați sau femei, relatează Daily Mail.

Hoover, un cadru didactic valoros și premiat, aflat de 20 de ani la catedra Universității Harvard, s-a declarat frustrată de atmosfera din mediul academic, care încurajează profesorii să folosească o terminologie politic corectă, dar care are prea puțin de-a face cu știința.

Ea a relatat că profesorii sunt descurajați să folosească termenii „bărbat”, respectiv „femeie”, pentru că sunt considerați ofensatori de către „comunitatea LBGT și transgender”.

M-am simțit foarte frustrată pe perioada ultimilor cinci ani. Totul a fost gradual: această ideologie a infiltrat știința, chiar și clasa mea într-un anumit grad”, a menționat ea la Fox News. Hoover a spus că materia ei se concentrează pe hormoni și comportament, sexualitate și diferențele dintre sexe.

Face parte din știință să învețe despre realitate. Și realitatea este că sunt doar două sexe – bărbătesc și feminin – și aceste sexe sunt desemnate de gameții pe care-i producem. Ovule sau celule mai mici. Și așa știm că o persoană este bărbat sau femeie. Și ideologia spune că biologia nu e mai importantă decât cum se simte cineva sau ce sex simte că are”, a continuat ea.

Situația nu este cu mult diferită decât în alte părți. Bunăoară, jurnalista Katie Herzog a relatat că la facultatea de medicină a Universității California profesorii se tem să recunoască faptul că există doar două sexe, pentru că sunt considerați „transfobi”.

Mai rău, cei care au instaurat acest regim de teamă nu sunt alți profesori, ci chiar studenții respectivei instituții. Aceștia au făcut liste cu profesorii care nu respectă liniile ideologiei woke.

Remarcile profesoarei Hooven au fost criticate dur de Directorul Grupului de Lucru pentru Diversitate și Incluziune al Universității Harvard, Laura Simone Lewis. Ea s-a declarat „consternată” de declarațiile profesoarei de biologie, pe care le-a numit „transfobice și dăunătoare”.

Să fie clar: dacă respecți diversele identități de gen și urmărești să folosești pronumele corecte, atunci știi că persoane cu diverse genuri/sexe pot rămâne însărcinate, inclusiv bărbați transgender, persoane intersex și persoane neconforme din punctul de vedere al genului. Asta nu e prea greu de înțeles pentru studenții la medicină.

Limbajul incluziv precum «persoane însărcinate» demonstrează respect pentru toată lumea care are abilitatea de a rămâne însărcinată, nu doar femeile cis. Este vital să-i învățăm pe studenții la medicină limbajul incluziv, pentru că sigur vor interacționa cu persoane care se identifică în afara spectrului binar al genului”, a spus Lewis.

Reamintim că Parlamentul European a adoptat Raportul Matic, unde se menționează că există posibilitatea ca bărbații transgender să rămână însărcinați. Dintre români, documentul a fost votat doar de reprezentanții USR-PLUS.

Citiți și:
Forumul Morții de la Paris: Raportul Matic a fost doar începutul. Se schimbă fața civilizației umane, așa cum o știam
Cătălin Sturza răspunde la întrebarea: Pot bărbații să nască?
O studentă care a afirmat că „femeile au vagin” este sancționată disciplinar pentru remarci „jignitoare și discriminatorii”

 

yogaesoteric
27 noiembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More