Pașapoarte false de vaccinare în Germania și nurci dezgropate în Danemarca

În Germania au fost descoperite de poliție pașapoarte false de vaccinare. Au fost vândute cu 200 de euro pe darknet, o modalitate de a ocoli carantina pentru cei care vor să călătorească. O practică care nu este lipsită de risc, deoarece falsificarea documentelor se pedepsește cu cinci ani de închisoare.

Olivier Hofmann, de la poliția judiciară, precizează că dacă o persoană infectată merge într-un loc în care i-a fost interzis să meargă și infectează alte persoane, acesta comite o infracțiune de „vătămare corporală”.

Autoritățile de securitate sunt îngrijorate de pașapoartele de vaccinare falsificate. „Problema există deja astăzi și va rămâne de actualitate pentru o bună perioadă de timp, deoarece o vaccinare completă va fi asociată fie cu o scutire de la restricțiile drepturilor fundamentale, fie, în perspectivă, din ce în ce mai mult și cu avantaje la intrarea sau ieșirea din țară”, a declarat președintele Asociației ofițerilor de poliție judiciară din Germania (BDK), Sebastian Fiedler, pentru Handelsblatt. Cumpărătorii de pașapoarte false ar putea fi persoane care refuză să se vaccineze la nivel național, precum și persoane care doresc să intre sau să iasă din țară evitând obligațiile de carantinare.

Potrivit postului de radio Deutschlandfunk, pașapoartele de vaccinare false pot fi cumpărate de pe internet cu doar 100 de euro. Nu tot pașaportul este nevoie să fie falsificat, ci doar mențiunea privind vaccinarea. Ștampilele de la centrele de vaccinare sau de la cabinetul medical pot fi comandate fără prea mult efort. Numărul de lot înscris în certificatul de vaccinare poate fi găsit pe numeroase fotografii pe care oamenii le postează pe internet după ce au fost vaccinați.

O altă înșelătorie care se practică: oamenii comandă ștampile pe internet și le imprimă cu numele centrelor de vaccinare sau al medicilor de familie, pentru a putea apoi să-și ștampileze singuri carnetele de vaccinare. Revista Report Mainz relatează despre un comerciant online de ștampile care a primit comenzi dubioase în repetate rânduri. Oficial, clienții pretindeau că sunt medici sau centre de vaccinare, dar ștampilele erau trimise la adrese private, adesea chiar în alte orașe.

Danemarca dezgroapă 15.000 de tone de nurci

În Danemarca, scandalul nurcilor continuă. Țara a început să dezgroape 15.000 de tone de cadavre de nurci ucise pentru a evita contaminarea cu coronavirus. În plină descompunere, acestea poluează pânza freatică. În urmă cu un an, 14 milioane de nurci au fost sacrificate în grabă. Danemarca a fost cel mai mare exportator mondial de blană de nurcă din lume.

Citiți și:
Mii de israelieni au cumpărat certificate de vaccinare false
S-au grăbit ca fata mare la măritat: Certificatele de vaccinare sunt un eșec!

 

yogaesoteric
27 noiembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More