Cătălin Sturza răspunde la întrebarea: Pot bărbații să nască?

Publicistul Cătălin Sturza se încumetă să răspundă la întrebarea „Pot bărbații să nască?”, după ce liderul USR-PLUS, Dacian Cioloș, a afirmat că acesta ar fi un fake-news spus pe urma Raportului Matic, adoptat în luna iunie de Parlamentul European.

Cătălin Sturza

În urma analizei textului raportului și a afirmațiilor lui Dacian Cioloș, Cătălin Sturza spune că nu există decât două variante: fie fostul premier neagă propria ideologie, fie este adevărat că bărbații pot naște.

„Dacian Cioloș declară că nu ar fi votat în PE prin raportul Matic faptul că bărbații pot rămâne însărcinați și că ar avea nevoie de măsuri în ceea ce privește sarcina (1). Mai mult, el îi acuză că sunt «toxici și periculoși pentru societate» pe cei care l-au întrebat ce a votat în raportul Matic (2). Și spune că a votat raportul Matic «în spirit creștinesc», în măsura în care «a fi creștin înseamnă să-ți iubești aproapele și să-l ajuți să-și trăiască viața așa cum dorește» (3). Să luăm afirmațiile pe rând.

  1. Să vedem cele două paragrafe în cauză din raportul Matic: «Întrucât, în anumite circumstanțe, bărbații transgender și persoanele non-binare pot, de asemenea, să rămână însărcinate și ar trebui în astfel de cazuri să beneficieze de măsuri în ceea ce privește sarcina și serviciile de îngrijire legate de naștere fără discriminare pe criterii de egalitate și gen.» (Paragraful N) Și: «Persoanele gravide se confruntă cu diverse intervenții medicale forțate în timpul nașterii» (Paragraful N).

Cine se confruntă, în afară de femei, cu «intervenții medicale forțate în timpul nașterii»? Așadar, din două, una. Ori Dacian Ciloș și parlamentarii USR-PLUS nu acceptă că «bărbații transgender» și «persoanele gravide» sunt cu adevărat bărbați, caz în care colegii săi din Renew Europe îl pot acuza ușor de «transfobie» și «discursul urii» și chiar îl pot exclude din gruparea europeană. În cultura woke, să negi această dogmă este o crimă de gândire gravă, care duce la «cancelarea» imediată.

Or dl Dacian Cioloș acceptă că «bărbații transgender» și «persoanele gravide» sunt cu adevărat bărbați, caz în care a votat că bărbații pot să rămână însărcinați și să nască”, notează Cătălin Sturza.

Publicistul afirmă că Dacian Cioloș și partenerii săi obișnuiesc să mute atenția de pe subiectele pe care sunt criticați și pe care nu au curaj să le abordeze frontal.

„Declarațiile dlui Cioloș țin de o tactică des folosită în tabăra domniei sale: mai întâi acești activiști pornesc în ofensivă, fără scrupule, pentru promovarea propriei agende, care nu are adesea nicio legătură cu problemele reale. Ce prioritate era un act precum raportul Matic, în condițiile în care lumea a fost atât de grav afectată de pandemia covid, și sunt atâtea probleme economice, sociale, de sănătate ce necesită un răspuns urgent? Apoi, când se confruntă cu critici, tot ei sunt cei care se victimizează. În acest fel, ei mută atenția asupra problemelor reale, învăluindu-le într-un ecran de fum.

Prin aceasta, acești activiști se aseamănă cu cei care doresc să rănească, dar cărora le e frică să lovească direct. Sau care sunt gata să sape gropi și să pună mine atât timp cât nu sunt nevoiți să tragă cu pușca sau să se lupte la câmp deschis. G.K. Chesterton a definit, de mult, această tactică drept o «conspirație a lașilor». Ceea ce nu ne vor spune niciodată acești activiști este ceea ce cred ei, în fapt, sau ceea ce urmăresc ei. Care este obiectivul acestei opoziții furibunde și parșive față de tot ceea ce este adevărat, frumos și bun? Și de ce se ridică ei împotriva lui Dumnezeu prin acuzarea Bisericii și a creștinilor că apără exact Creația lui Dumnezeu?”, a încheiat publicistul.

Citiți și:
Analiză despre „Europa post-mortem”: Raportul Matic și triumful culturii morții
Condiții

 

yogaesoteric
16 octombrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More