O reacţie târzie dar totuşi necesară la minciunile inepte ale profesorului de psihologie Ovidiu Brazdău, fost cursant al şcolii de yoga MISA (III)

de profesor yoga Nicolae Catrina

Citiți aici partea a doua a articolului.
 

Grobianismul şi materialismul vulgar ale lui Brazdău sunt atât de mari încât ele ies imediat la suprafaţă chiar şi în pasajele ce se vor „pro” MISA. De exemplu, singura „apreciere” pe care acest troglodit o face cu privire la spiralele colective yang este de o trivialitate şi de un mercantilism uluitor: „Cred că spirala Yang e cea mai impresionantă strategie de marketing creată involuntar de MISA! Eu aş include-o şi în reclamele turistice ale României şi le-aş propune celor de la MISA să o ofere săptămânal toată vara! Cred că ar veni mai mulţi turişti decât la mănăstirile din Moldova!”. Este limpede ca lumina zilei că pretinsa „spiritualitate” a lui Brazdău este jalnică şi, în realitate… lipseşte cu desăvârşire! Cum să nu spui absolut nimic despre multiplele efecte cu totul remarcabile ale spiralelor colective – efecte pe care cu siguranţă că le-a simţit într-o anumită măsură şi acest sărman ageamiu în ale spiritului, deoarece a participat măcar la unele dintre ele – şi să nu vezi în toate acestea, întocmai ca un bădăran parvenit, decât o sursă de bani?! Este deci cât se poate de evident că ACEST OM, AHTIAT ÎN MOD PERVERS NUMAI DUPĂ BANI, JUDECĂ SPIRALELE COLECTIVE YANG (ce au fost totdeauna gratuite!) DUPĂ PROPRIA SA PERVERSITATE ŞI DORINŢĂ DE CÂŞTIGURI BĂNEŞTI!


În semidoctismul său plin de aplomb, „savantul” Brazdău nu ezită câtuşi de puţin să-şi dea cu părerea despre orice subiect despre care – este evident pentru noi toţi, ca yoghini – că nu are habar. Astfel, dorindu-se probabil „pertinent”, el decretează (complet „pafaristic”): „MISA conţine 40% yoga şi 60% colecţii de tehnici şi informaţii colaterale. În sine, tehnicile yoga sunt bune, la fel şi informaţiile colaterale. Amestecul lor şi prezentarea ca Yoga cred că e marea greşeală a MISA.”

El, cel semidoct şi grobian care nu este în stare să recunoască o stare de meditaţie ori să vadă altceva în spiralele yang colective decât posibilitatea unei afaceri profitabile, tocmai el se crede ultra-competent ca să aprecieze (de-a dreptul „ştiinţific”, procentual chiar!!) ce este bine şi ce i se pare lui că nu este bine (atenţie, din punct de vedere spiritual!) în cadrul şcolii de yoga MISA! El, care nu ar fi capabil să structureze (cu toate diplomele pe care le-a dobândit – nu se ştie cum – şi cu care se laudă oricând are ocazia) nici măcar un simulacru de şcoală spirituală, se crede întru totul competent, bietul de el, să ştie cum este necesar să fie sau să funcţioneze o şcoală spirituală, ce surse de informaţie trebuie să utilizeze ori să nu utilizeze acea şcoală etc.!! Aşa cum bine se spune în popor: fudulia prostului dă pe dinafară.

Dar iată că într-un alt paragraf, micul şi lamentabilul psiholog Brazdău îşi trădează o altă intenţie ascunsă; aceea de a face reclamă unei aşa-zise „şcoli de yoga” care este de fapt ca şi inexistentă şi pe care încearcă din răsputeri să o propună ca alternativă la şcoala de yoga MISA: „În România mai există o şcoală de yoga, cu o reputaţie intactă, coordonată de Mario Sorin Vasilescu”. Şi, ca să sugereze, complet anapoda, că şcoala noastră de yoga ar fi, vezi-Doamne, în mare pericol, Brazdău mai adaugă o altă minciună imensă şi sfruntată: „MISA este acum scindată.”

Referitor la aşa-zisa „reputaţie intactă” a lui Mario Sorin Vasilescu şi a grupuscului de adepţi ai acestuia, pe care Ovidiu Brazdău îl intitulează, bombastic, „şcoală spirituală”, este de multă vreme de notorietate publică jalnica ipostază de turnător la sinistra Securitate ceauşistă a lui Mario Sorin Vasilescu (ce era, în plus, în mod generos remunerat – lunar – pentru prestaţia sa mizerabilă, şi pe deasupra, i se punea la dispoziţie chiar spaţiu publicistic în anumite reviste ce apăreau în acea epocă). Ori, atât înainte de Revoluţia din 1989 cât şi după aceea, nimeni şi nimic (cu excepţia, desigur, a propriei lui incompetenţe) nu l-a împiedicat vreodată pe Mario Sorin Vasilescu să-şi structureze – dacă ar fi fost capabil – o mare şcoală spirituală. Ba mai mult, el a fost din plin susţinut de presă şi de serviciile secrete (S.R.I.), însă cu toate acestea, el nu a reuşit până în ziua de azi să adune în jurul său nici măcar câteva zeci de persoane.

Atât în România, cât şi în multe alte ţări, oamenii care aspiră cu adevărat să practice yoga, deşi pot alege liberi să se înscrie la ce şcoală spirituală doresc, au ales şi aleg în continuare, în marea lor majoritate, şcoala de yoga MISA, datorită valorii şi a autenticităţii evidente a acesteia. Chiar şi în momentul de faţă, în ciuda tuturor campaniilor atât de furibunde, atât de agresive, de denigrare şi de constantă demonizare a şcolii noastre de yoga, în ciuda etichetării ei sistematice, obsesive (inclusiv de către trogloditul Brazdău) ca fiind o „sectă”, marea majoritate a celor ce sunt cu adevărat atraşi sau interesaţi de yoga autentică nu se lasă înşelaţi şi aleg cel mai adesea Școala de yoga MISA!

O altă elucubraţie în mod evident cretină ce este postată de Brazdău ca o afirmaţie „în cunoştinţă de cauză” se referă la continenţa amoroasă, despre care atoateştiutorul nostru psiholog transpersonal ne spune, nici mai mult nici mai puţin: „Deşi cu efecte negative asupra prostatei pe termen lung, pe termen scurt continenţa are efecte pozitive.” Îl provocăm pe acest impostor veleitar să ne prezinte măcar un singur studiu (sau, de ce nu, măcar un sfertuleţ de studiu) care să dovedească gogoriţa tâmpă cum că, pe termen lung, continenţa ar dăuna prostatei! Pentru noi toţi, cei care practicăm cu succes continenţa amoroasă de zeci de ani, această imbecilitate ce este debitată drept „adevăr ştiinţific” absolut, este de un ridicol monumental.

Şi, pentru că este limpede că acest subiect formidabil este în realitate complet necunoscut sărmanului Brazdău, îi reamintim aici câteva noţiuni de bază cu privire la continenţa amoroasă, care este un mod sublim de abordare a erotismului şi a sexualităţii precum şi un adevărat mod de viaţă, ce oferă tuturor celor care îl adoptă (atât bărbaţilor cât şi femeilor) posibilitatea de a trăi plenar, extatic, un număr nelimitat de orgasme în timpul fuziunilor amoroase pline de iubire. Practicanţii yoga învaţă în mod gradat să evite descărcarea (ejacularea, în cazul bărbatului), prin separarea acestui fenomen de orgasmul propriu-zis. Aceasta se realizează utilizând anumite tehnici yoghine milenare pentru a transmuta biologic, la temperatura trupului, potenţialul sexual substanţial (sperma, în cazul bărbatului) într-o energie uriaşă şi spre a sublima apoi energia imensă rezultată în energii elevate cât mai înalte şi cât mai rafinate (ce trezesc de exemplu: iubire, compasiune, discernământ, inteligenţă superioară, creativitate, luciditate, comuniune cu Dumnezeu ş.a.m.d.). Acest mod net superior, revoluţionar de viaţă asigură tuturor celor care îl adoptă (cu succes!), o excelentă sănătate, mai multă fericire şi un mod indescriptibil, adeseori sublim, de a experimenta erosul pur şi iubirea. Aceasta se repercutează întotdeauna într-un mod profund benefic asupra sănătăţii lor psiho-mentale şi emoţionale – spre exemplu, prin vindecarea cu ajutorul energiei iubirii a eventualelor tensiuni sau stresuri emoţionale, pe care multe fiinţe umane le-au acumulat în adâncul sufletului lor. În plus, continenţa amoroasă nu are nicio legătură cu banalul şi trivialul „a face sex” (adică a întreţine banale relaţii sexuale ce sunt lipsite de iubire reciprocă).

 Tot în acelaşi context, cum poţi să minţi cu atâta neruşinare şi nesimţire, d-le sărman profesor Brazdău, cum că MISA implică „promovarea pornografiei ca parte a stilului de viaţă yoghin”?!!! Te somăm să vii URGENT măcar cu o singură probă a acestei minciuni imense şi sfruntate cu toate că deja ştim că nu vei fi niciodată capabil de aceasta (pentru că nu ai de unde să furnizezi astfel de dovezi care în realitate nu există) şi că maximul pe care îl poţi face (atât în această direcţie, cât şi în altele) este să te îneci (aşa cum ne-ai obişnuit deja) în propriile tale confuzii, contradicţii, aberaţii şi stupidităţi.

Cum poţi, de asemenea, să ai tupeul imens de a acuza cursurile MISA ori pe Gregorian Bivolaru de un aşa-zis „limbaj de lemn”, în condiţiile în care tu, ca pretins „om de ştiinţă”, nu eşti capabil nici măcar să te exprimi corect româneşte? Iar în ceea ce priveşte „limbajul de lemn”, incultul (dar infatuatul) Brazdău dovedeşte că habar nu are ce înseamnă de fapt această expresie, pe care o foloseşte numai şi numai din răutate, pentru a denigra: în realitate, „limba de lemn” este o modalitate de exprimare complet goală de conţinut, care nu spune (nu transmite) niciodată nimic.

Însă iată că sărmanul dl. Brazdău nu-şi dă seama că, dacă ar utiliza un „limbaj de lemn”, atunci Gregorian Bivolaru nu ar putea transmite nimănui nimic; nimeni nu ar putea să înveţe ceva de la el, iar toate cursurile, toate cărţile (peste 70 la număr, ce au fost oferite de fiecare dată în mod complet gratuit, fără a se solicita – absolut niciodată! – niciun fel de pretenţii financiare), ori conferinţele sale (tot gratuite) sau toate aforismele sale, nu ar avea nicio substanţă (niciun conţinut). Cum îşi explică atunci Ovidiu Brazdău faptul că toate aceste cursuri, conferinţe, articole sau lucrări sunt atât de apreciate (ele fiind profund inspiratoare şi plenar revelatoare a multor adevăruri spirituale)? Iar culmea ironiei este că până şi mulţi dintre cei mai înverşunaţi denigratori ai lui Grieg recunosc implicit (fără voia lor) aceasta, deoarece aproape toţi cei care au părăsit această şcoală spirituală, iar apoi au deschis şi ei centre de yoga, predau acolo exact ceea ce au învăţat de la Grieg în perioada în care au urmat (ani de zile) cursurile şi învăţăturile acestuia! Aceşti imbecili nici măcar nu sesizează ridicolul fără margini în care se scufundă atunci când, deşi îl calomniază pe Gregorian Bivolaru în cele mai abjecte moduri, ei îi promovează totuşi în mod implicit învăţăturile! Un exemplu evident de acest gen este Narcis Tarcău.

 Mai este de asemeni evident, cât de tare îl râcâie pe dl. Brazdău însăşi existenţa lui Gregorian Bivolaru. De mai multe ori, Ovidiu Brazdău pomeneşte, din cauza urii sale viscerale, despre „moartea lui Bivolaru”, ba chiar sugerează, cu o diabolică viclenie, că ar fi chiar foarte bine pentru MISA ca Gregorian Bivolaru să părăsească definitiv această lume: „Este foarte posibil ca după moartea lui Bivolaru, aberaţiile generate de el să se reducă şi MISA să aibă chiar mai mulţi adepţi.” Iar, ca o altă „culme” a impertinenţei acestui individ josnic, ce este certat nu numai cu adevărul ci şi cu bunul simţ, care este „omul de ştiinţă” Brazdău: „Nu înţeleg de ce guru Bivolaru nu îşi asumă rolul de lider spiritual cu adevărat, dacă tot are o mişcare construită, ci îl preferă pe cel de lider ilegalist hyper-controller, urmărit de masoni! Acuma că şi-a făcut damblaua cu sex en-gros şi en-detail, conspiraţii şi urmăriri poliţiste, ar trebui să se transforme într-un bătrânel simpatic şi înţelept, nu? Cam aşa ca Eckhart Tolle, liniştit şi inofensiv.”

Aceasta este aşadar – fără doar şi poate – dincolo de pretinsa lui „obiectivitate”, atitudinea şi opinia reală pe care acest individ ignar o are despre Gregorian Bivolaru: o atitudine de ţaţă de mahala, care îşi dă şi ea cu părerea despre cine mai trece pe stradă şi care îi judecă pe toţi după propria ei perversitate imensă şi neghioabă. Şi iată că totuşi, această nulitate ce se crede, în sminteala sa, „om de ştiinţă”, se aureolează cu „înţelegeri profunde, ştiinţifice” ale spiritualităţii sau ale religiei, ba le mai împărtăşeşte şi studenţilor săi aceste inepţii poleite cu o aparenţă „ştiinţifică”! Pentru acest imbecil tupeist şi grobian, drama profesorului de yoga Gregorian Bivolaru – care a primit azil politic tocmai din cauză că autorităţile suedeze au constatat, în urma unei anchete minuţioase, şi apoi au concluzionat că el a fost condamnat pe nedrept şi că nu ar putea avea un tratament just şi un proces corect în România – nu este decât o „dambla” cu „sex, conspiraţii şi urmăriri”!!! Rar poţi vedea atât de multă prostie, răutate şi bădărănie chiar şi la un om care nu are nicio pretenţie academică ori ştiinţifică, dar iată că în cazul veleitarului Ovidiu Brazdău, cotele imundiţiei sale sunt uriaşe şi de-a dreptul greţoase.

Remarcăm de asemeni modul tâmp în care „distinsul” psiholog îşi lansează „cugetările”, el expunând aceste lucruri de parcă perioada de disidenţă a lui Gregorian Bivolaru (ce este atât de bine cunoscută de noi) din timpul comunismului, sau nenumăratele persecuţii la care acesta a fost şi este în continuare supus în România zilelor noastre, nu ar fi decât o glumă! Acest tinerel prostuţ, ageamiu şi în mod vizibil necopt la minte nici măcar nu-şi poate imagina toate tratamentele inumane şi bătăile bestiale pe care Gregorian Bivolaru le-a îndurat în repetate rânduri din partea fostei Miliţii şi a fostei Securităţi, ca preţ al refuzului său de a se opri din lupta sa non-violentă pentru adevăr şi pentru oferirea, tuturor celor care aspirau la aceasta, a unei căi rapide şi eficiente de trezire şi transformare spirituală. Afirm aceasta în deplină cunoştinţă de cauză, fiind şi eu implicat alături de Grieg în multe dintre acele evenimente, la care am participat în perioada comunistă, evenimente pe care le cunosc în mod direct şi nemijlocit. Şi i-aş mai putea spune acestui băieţandru tont dar fudul nevoie mare că în acea perioadă (din care el îşi mai aminteşte – probabil – doar cum se dădea de-a buşilea prin casă ori cum încă mai făcea pipi pe el) că pe noi toţi, cei ce eram încă de pe atunci alături de Grieg, inspiraţia sa extraordinară precum şi revelaţiile sale geniale sau iniţierile novatoare în practica yoga pe care el, Grieg, ni le-a oferit atunci în ilegalitate, ne-au ajutat să respirăm într-un mod liber – într-o epocă a dispreţului total faţă de orice formă de spiritualitate autentică, o epocă a terorii ce urmărea să reprime complet starea de libertate a conştiinţei!

Citiţi continuarea articolului

Citiți și:
«Reprimarea mişcării YOGA în anii 80» – istoria rescrisă
MISA aniversează 24 de ani de activitate fructuoasă

 

yogaesoteric
1 iulie 2014
  

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More