O universitate din Oxford își cere scuze pentru găzduirea unei conferințe creștine

O universitate din Oxford, condusă de fostul șef al departamentului pentru egalitate de șanse, și-a cerut scuze studenților pentru găzduirea unei conferințe creștine, dezvăluie The Telegraph. Colegiul Worcester regretă „suferința” pe care a provocat-o studenților găzduind o tabără de pregătire Christian Concern și a promis că va folosi profiturile pentru „inițiative de diversitate”.

David Isaac

Anunțul a venit la doar câteva luni după ce David Isaac a preluat funcția de rector al colegiului, după ce a fost președinte al Comisiei pentru egalitate și drepturile omului (EHRC). Anterior a fost președinte al organizației de caritate LGBT Stonewall.

În perioada în care a fost la conducerea EHRC, a emis linii directoare pentru universități și sindicate studențești, pentru a proteja libertatea de exprimare, așa cum este ea înțeleasă astăzi: o exhibare a punctelor de vedere aberante ale unor minorități deviante, în paralel cu cenzurarea unor principii validate de secole de cultură și civilizație.

Isaac este și autorul unui blog despre libertatea de exprimare în educație, în care expune „principiile de bază” ale acesteia, afirmând inclusiv „că deciziile despre conferințe și evenimente ar fi bine să urmărească promovarea și protejarea dreptului la libertatea de exprimare” (însă mai puțin pentru creștini, după cum se vede).

A ordonat personal o anchetă asupra conferinței, după ce a primit o plângere de la președintele unui sindicat studențesc.

Grupul evanghelic Christian Concern spune că peste 100 de tineri au fost „întâmpinați cu multă căldură, inclusiv de către preot, au primit multe complimente din partea personalului și nu au primit plângeri”.

Christian Concern fusese acuzată anterior de transfobie și homofobie, iar membrii săi au protestat în fața clinicilor împotriva avortului.

Natura Islamului

Studenții s-au plâns că programa grupului a fost islamofobă, întrucât a inclus o discuție despre „natura Islamului” și că vorbitorii s-au exprimat în legătură cu terapia pro-conversie.

Ca răspuns la critici, Colegiul Worcester le-a spus studenților că „regretă profund suferința cauzată” și că „nu știau în prealabil lista vorbitorilor sau conținutul programului.

Au promis să efectueze o „revizuire urgentă” a procesului de rezervare.

Profiturile vor fi acordate „inițiativelor de egalitate, diversitate și incluzivitate

După discuții cu grupurile de studenți, ei au spus că vor folosi profiturile obținute pentru a finanța „inițiative dedicate egalității, diversității și incluziunii”.

Recunoaștem că a fost un eșec grav, care a provocat suferință semnificativă și ne cerem scuze tuturor celor care au fost afectați”, spune purtătorul de cuvânt pentru ziarul studențesc The Tab.

Citiți și:
O profesoară de la Harvard este acuzată de transfobie de către propriii colegi, pentru că refuză să folosească termenul de „persoană însărcinată” în loc de mamă
O studentă care a afirmat că „femeile au vagin” este sancționată disciplinar pentru remarci „jignitoare și discriminatorii”

 

yogaesoteric
13 februarie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More