Marea Britanie: Mor cu mii de oameni mai mulți decât de obicei… dar nu din cauza covid: cardiopatii ischemice și AVC-uri pe bandă rulantă

În timp ce atenția era fixată ferm pe covid-19, o a doua criză sanitară a început să se manifeste discret în Marea Britanie. De la începutul lunii iulie 2021, s-au înregistrat mii de decese în plus, care nu au fost cauzate de coronavirus, se arată într-o analiză pe site-ul The Telegraph.

Potrivit experților în sănătate, această situație este foarte neobișnuită pentru vară. Deși în mod obișnuit se înregistrează un număr mai mare de decese în timpul lunilor de iarnă, când vremea rece și infecțiile de sezon se combină, punând presiune pe NHS (Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie), vara este în general o perioadă de acalmie.

Anul 2021 reprezintă o excepție îngrijorătoare.

Potrivit Biroului Național de Statistică (ONS), din 2 iulie, în Anglia și Țara Galilor s-au înregistrat 9.619 decese mai mult comparativ cu anii precedenți, dintre care 48% (4.635) nu au fost cauzate de covid-19.

Așadar, dacă toți acești oameni nu mor din cauza coronavirusului, ce îi ucide?

Potrivit datelor furnizate de Public Health England (PHE), în această perioadă au fost înregistrate 2.103 decese suplimentare provocate de boli cardiace ischemice, 1.552 de insuficiență cardiacă, precum și 760 de decese suplimentare provocate de boli cerebrovasculare, cum ar fi accidentele vasculare cerebrale (AVC) și anevrismul, și 3.915 decese suplimentare provocate de alte boli ale sistemului circulator.

Infecțiile respiratorii acute și cronice au fost, de asemenea, în creștere, cu 3.416 mai multe mențiuni pe certificatele de deces decât se așteptau de la începutul lunii iulie, în timp ce 1.234 de decese suplimentare au fost cauzate de boli ale sistemului urinar, 324 de ciroză și boli hepatice și 1.905 de diabet.

În mod alarmant, multe dintre aceste afecțiuni au înregistrat cele mai mari scăderi ale numărului de diagnosticări în 2020, în timp ce NHS era ocupat să lupte exclusiv cu noul coronavirus.

Un raport publicat de guvernul britanic, care detaliază impactul direct și indirect al pandemiei asupra sănătății, a arătat că în 2020 au avut loc cu aproximativ 23 de milioane mai puține consultații la medicii de familie – atât fizic, cât și online, față de 2019.

Diagnosticul de boală pulmonară obstructivă cronică (BPOC) a scăzut cu 51%, fibrilația atrială cu 26%, insuficiența cardiacă cu 20%, diabetul cu 19%, boala coronariană cu 17% și accidentul vascular cerebral și atacul ischemic tranzitoriu cu 16%.

Lupta pentru accesul la sistemul britanic de sănătate

Încă de la începutul pandemiei, organizațiile de caritate și diverse instituții de sănătate au avertizat că oamenii se chinuie să obțină acces la îngrijire medicală, deoarece NHS s-a concentrat cu precădere pe lupta împotriva noului coronavirus.

După 18 luni de tratamente amânate, încep să se producă efectele.

Dr. Charlotte Summers, consultant în terapie intensivă la Spitalul Addenbrookes din Cambridge, a declarat, în cadrul unui eveniment al Societății Regale de Medicină (RSM), că mulți pacienți au ajuns la Urgențe cu afecțiuni grave, înrăutățite în timpul pandemiei.

Există o creștere a numărului de urgențe non-covid care ajung la ușile spitalelor din cauza tuturor întârzierilor pe care pandemia le-a creat deja. De exemplu, oameni care se prezintă foarte târziu cu tumori și, prin urmare, au perforații intestinale și anevrisme și multe alte probleme care au fost amânate”, a spus ea.

Avem un număr uriaș de intervenții elective restante… și este posibil ca în acest an să ne confruntăm cu o creștere a numărului de cazuri de gripă, deoarece imunitatea la aceasta va fi scăzut.”

Întârzieri de tratament, rezultate mai slabe în ceea ce privește sănătatea

Între octombrie și decembrie 2020, aproximativ un sfert din întreaga activitate chirurgicală din Marea Britanie a fost întreruptă, una din cinci săli de operație fiind închisă (20%), iar unul din opt membri ai personalului specializat în anestezie lipsind de la sarcinile normale.

De asemenea, numărul internărilor de urgență a scăzut cu 1,6 milioane, deoarece oamenii nu au solicitat asistență de teama de a nu împovăra NHS sau de teamă că ar putea lua covid-19 din spital.

Un raport guvernamental întocmit de Departamentul de Sănătate și Asistență Socială și de ONS a constatat că, în timp ce numărul internărilor a crescut pe parcursul anului, internările elective până la jumătatea lunii iulie au fost chiar mai puține decât cele anterioare pandemiei pentru toate tipurile de cancer, cu excepția celui colorectal.

Autorii au avertizat că: „Deși în acest moment nu este posibil să se cuantifice pe deplin impactul întârzierilor în fazele de prezentare, consultare și diagnosticare, literatura de specialitate arată că aceste întârzieri de tratament pot duce la rezultate mai slabe pentru pacienți”.

Citiți și:
Efectele măsurilor anti-covid. Experții anticipează o pandemie de tulburări psiho-mentale în rândul tinerilor. În România pare a fi început deja
Alte boli dețin supremația mondială a morbidității, nu excesiv mediatizatul covid-19 al propagandei globaliste!

 

yogaesoteric
13 februarie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More