Oameni de știință mexicani au găsit un tratament împotriva HPV


O cercetătoare de la Institutul Politehnic Național din Mexic a eradicat complet virusul papiloma uman (HPV) la 29 de pacienți.

Eva Ramón Gallegos a folosit terapia fotodinamică, o formă de fototerapie care implică lumina și o substanță chimică fotosensibilizantă, care provoacă moartea celulelor.

„Spre deosebire de alte tratamente, acesta elimină numai celulele deteriorate și nu afectează structurile sănătoase. Prin urmare, are un mare potențial de a reduce rata mortalității din cauza cancerului de col uterin”, a explicat ea la Radio Guama.

Gallegos lucrează de două decenii la această terapie fotodinamică, ca modalitate de a ataca diferite tipuri de tumori, cum ar fi cancerul de sân și melanomul.

Rezultatele obţinute de cercetători prin aplicarea acestei noi terapii au fost următoarele: virusul a fost eliminat 100% din femeile care au fost purtătoare de HPV fără a prezenta leziuni premaligne, 64,3% în cazurile cu HPV și leziuni, şi s-a constatat o ameliorare la 57,2% dintre cele care prezentau leziuni fără HPV.


Citiți și:

HPV şi vaccinarea anti-HPV. Reacţii adverse şi reacţii ale autorităţilor (I)
O descoperire revoluționară: medicina până acum nebănuită a cauzelor și a sensului apariției bolilor la nivelul trupului uman (I)


yogaesoteric
4 februarie 2020

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More