Occidentul se autodistruge dar vrea și război cu alții

De ce se pregătește Occidentul pentru război?

Un rezultat al summitului NATO care s-a încheiat recent este decizia Germaniei de a găzdui rachete americane cu rază intermediară de acțiune. Asta după ce în anul 2019 Washingtonul a anulat Tratatul INF, un tratat care prevenea o astfel de implementare.

Tratatul INF a fost semnat de Ronald Reagan și Mihail Gorbaciov la 8 decembrie 1987 și ratificat la 1 iunie 1988. Tratatul a fost parte integrantă a încheierii războiului rece. Reagan a numit tratatul un „pas către o lume mai sigură”.

Fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov și președintele american Ronald Reagan au semnat un tratat istoric privind controlul armelor nucleare în anul 1987.

Tratatul privind forțele nucleare cu rază intermediară de acțiune (INF) din anul 1987 a impus Statelor Unite și Uniunii Sovietice să elimine și să renunțe definitiv la toate rachetele lor balistice și de croazieră nucleare și convenționale lansate de la sol, cu rază de acțiune cuprinsă între 500 și 5.500 de kilometri. Tratatul a marcat primul acord al superputerilor de a-și reduce arsenalele nucleare, de a elimina o întreagă categorie de arme nucleare și de a recurge la ample inspecții la fața locului pentru verificare. Ca urmare a Tratatului INF, Statele Unite și Uniunea Sovietică au distrus un total de 2.692 de rachete cu rază scurtă, medie și intermediară de acțiune până la data limită de punere în aplicare a tratatului, 1 iunie 1991.

Dând vina pe Rusia, administrația Trump a abandonat tratatul. Consecința a fost anularea dezarmării nucleare începute prin Tratatul INF și reluarea cursei înarmărilor. Dacă ar fi nevoie să pariez, aș spune că ieșirea din tratat a Washingtonului a fost o consecință a faptului că industria nucleară americană avea nevoie de sursa de profit pe care o oferea cursa înarmărilor și a determinării neoconservatorilor de a reînvia hegemonia SUA prin consolidarea forței.

Dacă Rusia nu ar fi respectat cu adevărat tratatul, Trump ar fi fost normal să se concentreze asupra eforturilor de a aduce Rusia în conformitate cu tratatul, nu de a-l denunța.

Eforturile mai multor președinți americani și lideri sovietici din secolul al XX-lea de a dezamorsa tensiunile și de a consolida încrederea au fost irosite de Washington în secolul al XXI-lea.

În orice caz, ceea ce este clar este că Washingtonul împinge atât Europa, cât și Rusia să se pregătească de război, pregătindu-se el însuși.

Senatul SUA s-a alăturat Camerei Reprezentanților în crearea unui sistem de recrutare care să permită formarea unei armate de încorporare. Versiunea Senatului include femeile în recrutare, așa cum impune egalitatea de tratament. În mod clar, Washingtonul consideră că este nevoie de o armată mai mare decât poate oferi o armată de voluntari.

Acum, când regimul Biden furnizează Ucrainei avioane F-16 și rachete cu rază lungă de acțiune, sisteme de arme despre care Biden a spus că nu vor fi date niciodată ucrainenilor, împreună cu informații privind țintele, este clar că intenția Washingtonului este de a extinde și mai mult războiul, ducându-l adânc în zonele civile ale Rusiei. În același timp, Washingtonul se folosește de ONG-urile sale din Georgia pentru a orchestra o revoluție colorată acolo, în scopul de a deschide un al doilea front împotriva Rusiei. Războiul lent și etern al lui Putin în Ucraina a intrat direct în mâinile Washingtonului.

China este principalul obiectiv al strategiei Washingtonului de izolare a Rusiei. La recentul summit NATO, China a fost acuzată că este un „facilitator decisiv” al conflictului Rusiei cu Ucraina. Prin presupusa furnizare de armament Rusiei, China este acuzată că sfidează „interesele, securitatea și valorile noastre”.

M-aș fi așteptat la un răspuns chinez diferit de cel care a fost dat. China ar fi fost firesc să spună Washingtonului/NATO, ceva precum: „Voi ați declanșat conflictul, iar sistemele voastre de armament și trupele franceze sprijină și extind conflictul. Ați blocat toate eforturile de a pune capăt conflictului; cu toate acestea, îndrăzniți să ne acuzați de responsabilitate pentru acesta.

În schimb, chinezii au dezmințit furnizarea de sprijin militar Rusiei.

Acesta este un răspuns extrem de slab. Care sugerează că toate asigurările ruso-chineze privind un „parteneriat fără limite” sunt doar vorbe. Un răspuns adecvat din partea Chinei ar fi fost:

Avem în vedere trimiterea a 500.000 dintre cei mai buni soldați ai noștri pentru a servi sub comanda Rusiei în Ucraina și am convocat încă un milion de oameni pentru pregătire militară.”

Un astfel de răspuns ar fi fost cel care ar fi pus capăt conflictului înainte ca Occidentul hegemonic și tâmpit să ne bage pe toți într-un război de anihilare.

În istoria consemnată se pot găsi foarte puțini lideri civili și militari competenți. Alexandru cel Mare, Constantin, Carol Martel, Charlemagne, ducele de Marlborough, Robert E. Lee. Astăzi nu există astfel de oameni, însă armele sunt mult mai teribile. În plus, războiul modern vizează civili și infrastructura civilă, așa cum fac israelienii în Gaza. Scopul nu este atât înfrângerea unei armate adverse, cât împiedicarea capacității adversarului de a purta un război.

În Europa nu mai există o clasă războinică. Etniile masculine europene sunt atât de oprimate de propriile guverne și de imigranții-invadatori favorizați de guvernele europene, încât miniștrii Apărării din Europa sunt femei. Pentru ce ar mai fi necesar să lupte un bărbat european de etnie albă?

În SUA, forța de luptă a provenit întotdeauna din statele sudice. Însă la ce au fost martori acești americani tradiționali, aceste familii de militari? Au văzut cum toate numele din sud au fost eliminate din bazele militare. Au văzut cum promovările lor sunt suspendate în timp ce homosexualii, femeile de culoare și persoanele transgenice confuze cu privire la propriul lor gen sunt promovate. A primi ordine de la astfel de oameni nu este ideea de armată a unui bărbat din sud. Așa că recrutarea s-a prăbușit.

Există atât de puțini oameni dispuși să lupte pentru America, încât Congresul examinează propuneri de înrolare a imigranților-invadatori, plătiți cu cetățenia pentru a lupta pentru hegemonia americană.

America a ajuns în punctul în care a ajuns Roma. Odată ce armata romană a fost germană, germanii au devenit împărați. Germanii au făcut o treabă destul de decentă în comparație cu romanii decadenți, însă Imperiul a fost epuizat de conflictele sale interne și s-a prăbușit.

Poate că Putin și Xi mizează pe prăbușirea Occidentului. De ce să se mai deranjeze să lupte împotriva unor oameni ocupați să se autodistrugă.

Autor: dr. Paul Craig Roberts

Paul Craig Roberts este un renumit scriitor și academician, președinte al The Institute for Political Economy (Institutul de Economie Politică). Dr. Roberts a fost anterior editor asociat și editorialist pentru The Wall Street Journal. A fost secretar adjunct al Trezoreriei pentru politică economică în timpul administrației Reagan. El contribuie în mod constant la Global Research.

Citiți și:
De ce are SUA neapărat nevoie de un război cu Rusia?
Kissinger: „SUA se află în pragul unui război cu Rusia și China”

 

yogaesoteric
28 iulie 2024

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More