Ochelarii pentru nevăzători ai românului Cornel Amariei au fost nominalizați la Global Bussines Hall of Fame

Ochelarii ajută persoanele în cauză să înțeleagă contextual lumea

Cornel Amariei este un antreprenor român, cunoscut pentru inventarea ochelarilor meniți să faciliteze viața de zi cu zi a persoanelor nevăzătoare. Dispozitivul inventat de el acționează ca un câine ghid, oferind astfel până la 30 la sută din înțelegerea vizuală a unei persoane fără deficiențe.

Invenția permite persoanelor să măsoare distanțele, cum ar fi cât de departe sunt mobilierul și alte obiecte. Există doar 20.000 de câini îndrumători la 40 de milioane de nevăzători.

Ochelarii înțeleg contextual lumea, cum arată, ce reprezintă fiecare obiect și cum se mișcă. De asemenea, aceștia procesează și stochează informațiile intern și calculează modul în care utilizatorul poate interacționa cu lumea din punct de vedere contextual. Nu în ultimul rând, ochelarii transferă informațiile relevante, folosind indicații haptice și auditive.

Amariei este unul dintre cei cinci finaliști din secțiunea pentru inovatori din 2021 a concursului Global Business Hall of Fame.

Tânărul de 27 de ani s-a născut într-o familie în care ambii părinți au handicap locomotor, iar sora lui are paralizie cerebrală. Creșterea într-un astfel de mediu l-a făcut să-și dea seama de impactul pe care îl au dizabilitățile asupra oamenilor.

Dacă totul decurge bine, ochelarii vor începe să fie produși în a doua jumătate a anului 2021, urmând ca, până în 2022, numărul ochelarilor să depășească chiar numărul de câini care ajută persoanele nevăzătoare.

Citiți și:
10 invenții despre care poate că nu știai că au fost făcute de români
Uimitori români contemporani, înzestrați cu o excepțională creativitate, inventivitate și sclipiri de geniu
O genială invenţie românească ar putea transforma lumea! Maşina care poate merge 5.000 de kilometri cu numai trei litri de apă!

 

yogaesoteric
31 iulie 2021

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More