OMS schimbă pe furiș definiția imunității de turmă, care de acum este legată exclusiv de vaccinare

 

Organizația Mondială a Sănătății a schimbat în secțiunea destinată covid-19 de pe site-ul oficial definiția valabilă de generații a „imunității de turmă”. Acum, OMS susține că imunitatea de turmă este „un concept folosit în vaccinare”.

În luna iunie 2020, definiția era următoarea. „Imunitatea de turmă este protecția indirectă la o boală infecțioasă care se produce când o populație devine imună fie prin vaccinare, fie dobândește imunitate naturală în urma infectării”. Este o definiție similară cu cea găsită pe mai toate site-urile universităților.

Pe 15 octombrie, OMS a schimbat însă această definiție, care acum sună astfel: „Imunitatea de turmă, cunoscută și ca «imunitatea populației» este un concept folosit pentru vaccinare; populația poate fi protejată împotriva unui anumit virus când un anumit procent este vaccinat”. Pentru a intra într-o contradicție și mai flagrantă cu definiția valabilă până acum câteva luni, pe site-ul OMS mai este scris: „Imunitatea de turmă este obținută prin protejarea oamenilor de un virus, nu prin expunerea lor la un virus”.

Această nouă definiție a fost prezentată de directorul OMS la jumătatea lunii octombrie 2020, iar câteva zile mai târziu a înlocuit vechea definiție și pe site-ul organizației. Rareori știința se schimbă peste noapte. Politica, de la cea a guvernelor și până la cea a marilor producători de medicamente și organizații internaţionale, se schimbă mereu, de data aceasta contorsionând și definiția imunității de turmă.

Citiţi şi:
Oameni de știință de la OMS afirmă că nu există „nicio dovadă” că vaccinurile împiedică circulația covid-19
Vaccinarea obligatorie anti-covid? OMS susține acum că nu ia în calcul imunizarea forțată. Cu măștile cum a fost?
Nouă întrebări de etică și de bioetică legate de vaccinurile anti covid-19

 

yogaesoteric
1 aprilie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More