Operațiunea „ochiul”: creatorii unei noi criptomonede vor să scaneze irisul unui miliard de oameni până în 2023

Echipa care a dezvoltat noua criptomonedă worldcoin vrea să grăbească adoptarea de monede digitale la nivel mondial. Pentru a face aceasta intenționează să scaneze irisul la un miliard de oameni până în 2023, relatează Markets Insider.

Creatorii worldcoin vor da criptomoneda lor fiecărei persoane care se înscrie în program. Până acum ei au scanat irisul a peste 100.000 de persoane din întreaga lume cu ajutorul unui nou dispozitiv pe care l-au numit „The Orb”.

Criptomoneda urmează să fie lansată în primul trimestru din 2022.

„The Orb”, un dispozitiv sferic de culoare argintie de dimensiunea unei mingi de baschet, fotografiază ochiul unei persoane pentru a verifica dacă ea este reală și dacă acea persoană s-a înscris în program în trecut.

Noua monedă digitală, care deja a atras investitori precum cofondatorul LinkedIn Reid Hoffman, a strâns până acum 25 de milioane de dolari și este evaluată la un miliard de dolari.

Urmărim să ajungem la o adoptare foarte, foarte rapidă a criptomonedei și avem un răspuns foarte clar cu privire la cum să ajungem acolo”, a declarat Alex Blania, unul dintre cofondatorii monedei digitale, pentru Insider.

Până în prezent, Worldcoin a înregistrat cel mai mare succes în Chile, Kenya, Sudan, Indonezia și… Franța.

În Chile se află cel mai longeviv operator Orb din lume. El a reușit să înscrie peste 18.000 de utilizatori în puțin peste șase luni, conducându-și operațiunile ca pe o afacere.

Unul dintre operatorii Orb din Kenya colaborează cu universitățile pentru a organiza evenimente de înscriere. La fiecare eveniment, înscrie între trei și patru sute de persoane.

Cel mai performant operator Orb are sediul în Indonezia, înregistrând peste treizeci de mii de utilizatori în puțin peste patru luni. A desfășurat o campanie de înscriere a tuturor locuitorilor din sate.

Operator Orb în Franța: „Există două motive principale pentru care cred că proiectul va avea succes: accesibilitatea și egalitatea. Worldcoin oferă ceea ce lipsește de ceva vreme în cripto-sferă: posibilitatea egală de a intra gratuit în lumea DeFi. Abordarea Worldcoin este simplă și va oferi acces la milioane, dacă nu chiar miliarde de oameni.”

…. numai că în acest caz „gratuit” înseamnă a fi de acord să ți se scaneze irisul și a permite ca aceste date de identificare personală să fie incluse într-o imensă bază de date globală.

Citiți și:
Ți-ai scana irisul pentru a primi criptomonede?
Bitcoin și cele 3 întrebări incomode privind criptomonedele

 

yogaesoteric
23 martie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More