Ți-ai scana irisul pentru a primi criptomonede?

Sam Altman are un startup care intenționează să ofere un tip special de criptomonede fiecărei persoane de pe Pământ. Dar mai întâi, vrea să scaneze globii oculari ai tuturor.

Altman, fostul șef al incubatorului de afaceri din Silicon Valley, Y Combinator, este unul dintre cei trei fondatori ai companiei Worldcoin. Printre numeroasele părți ale planului său, Worldcoin a proiectat un dispozitiv în formă de glob care va scana irisul unei persoane, pentru a construi un identificator personal unic.

Intenția este de a folosi criptomoneda pentru a răspândi în mod echitabil bani; este o inițiativă inspirată de teoria economică la modă cunoscută sub numele de „venitul de bază universal”. Altman a fost primul investitor în Worldcoin, dar a spus că nu are niciun rol în operațiunile de zi cu zi și servește în principal drept consilier al companiei atunci când este necesar.

Un plan cel puțin dubios

Șeful proiectului este Alexander Blania, în vârstă de 27 de ani, fost student la fizică teoretică la California Institute of Technology și la Max Planck Society. El a co-fondat Worldcoin împreună cu Altman și Max Novendstern, care au lucrat anterior la firma de investiții Ray Dalio Bridgewater Associates LP și la startup-ul de transfer de bani Wave.

Compania își propune să ajute economiile să treacă la criptomonede printr-o abordare nouă: un dispozitiv hardware dedicat care să asigure atât umanitatea, cât și unicitatea tuturor celor care se înscriu, păstrând în același timp confidențialitatea și transparența specifică sistemelor blockchain.

Dispozitivul este un aparat sferic de culoare argintie de mărimea unei mingi de baschet. Worldcoin a început deja să testeze globul pe scară mică în diferite orașe, dar moneda Worldcoin în sine nu este încă pregătită pentru distribuție. Compania oferă în prezent voluntarilor alte tipuri de monede digitale, în principal Bitcoin, în schimbul scanării ochilor și a oferirii de feedback cu privire la proces.

Un prototip al aparatului costă aproximativ 5.000 de dolari, dar prețul va scădea pe măsură ce compania rafinează procesul. Scanarea irisului este o parte esențială a planului, deoarece poate împiedica oamenii să încerce să se înregistreze de mai multe ori pentru a frauda sistemul. Scanarea va produce un cod numeric unic pentru fiecare persoană și imaginea este apoi ștearsă și niciodată stocată, susțin producătorii.

Citiți și:
Microsoft trece la nivelul următor. Cipuri implantate pentru tranzacții cu criptomonede!
Fondul Monetar Internațional vrea să știe ce cauți pe internet. Ce pățești dacă nu ești cetățean model

yogaesoteric
14 octombrie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More