Orașul cu un singur locuitor

 

Nebraska găzduiește unul dintre cele mai ciudate orașe. Întemeiat de către imigranții cehi, Monowi are un singur locuitor și este cea mai mică jurisdicție din Statele Unite.

Întreaga populație a orașului își petrece toată ziua într-un bar. Numele ei este Elsie Eiler și are 84 de ani. Elsie conduce singura cârciumă și singura bibliotecă din oraș, alcătuită din aproape 5.000 de cărți care au aparținut răposatului ei soț, Rudy, unde clienții sunt turiști. Tot ea ocupă si funcțiile de primar, funcționar public, casier și administrează și consiliul local.

În anii 1930 Monowi avea o populație de 150 de oameni însă, odată cu deplasarea oamenilor spre marile orașe în căutarea unui loc de muncă sau a unui trai mai bun, numărul locuitorilor s-a împuținat. Astfel că, la recensământul din anul 2000, în Monowi mai erau doi oameni: Elsie și soțul său, Rudy. După decesul lui Rudy în 2004, Elsie a rămas ca unic locuitor al orașului. Elsie este primar și plătește taxe și, o dată pe an, trebuie să plătească pentru cei patru stâlpi de iluminat.

„Sunt fericită aici. Am crescut aici, sunt obișnuită cu locurile și știu ce vreau. Este greu să faci schimbări după atâția ani,” a spus Elsie Eiler, citată de BBC.

Citiți și:

Pare ceva de vis, dar este real! Orașul unde oamenii trăiesc fără bani, fără politică și fără religie

Femeia care trăieşte în afara reţelelor de consum de 30 de ani


yogaesoteric
26 martie 2018

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More