Orice motiv este justificat pentru colectarea datelor biometrice: O companie germană a dezvoltat o aplicație care identifică persoanele infectate cu covid prin scanarea ochilor

Biometria cumulează tehnologiile care identifică o persoană / autentifică identificarea unei persoane pe baza caracteristicilor fizice sau chiar comportamentale. Dezvoltarea biometriei s-a petrecut în ritm amețitor, de la tehnologii bazate pe amprenta digitală, la cele bazate pe recunoașterea irisului, recunoașterea facială sau chiar a ritmului biologic ori pe caracteristici comportamentale precum trăsături specifice mersului unei persoane.

Irisul ochiului uman este unic pentru fiecare persoană în parte. Adică nu există două persoane cu iris identic, chiar dacă sunt gemeni identici, pentru că „desenul” diferă. Ce înseamnă asta? Înseamnă că atunci când vă veți scana irisul cu ajutorul telefonului și veți trimite scanarea către centrul de evaluare pentru a primi codul QR, datele voastre vor fi stocate într-o bază de date împreună cu alte date de identificare care se vor cere pentru a putea accesa aplicația. Cu alte cuvinte, nu vreți carte de identitate cu cip, nu vreți vaccin, nu vreți test covid, nicio problemă, scanați-vă irisul!

Dacă o carte de identitate cu cip poate fi distrusă, vaccinul și testul refuzat, scanarea o dată făcută nu mai poate fi ștearsă sau distrusă, doar dacă nu vă scoateți ochii.

Noua facilitate poate fi tentantă, mai ales pentru cei tineri. Unii vor spune că nu le pasă dacă scanarea irisului lor ajunge într-o bază de date centralizată, pentru că ei nu prezintă niciun interes din moment ce sunt doar niște „nimeni”. Poate că azi sau mâine sunteți un „nimeni” pentru sistem. Dar în momentul în care veți face sau spune ceva contra sistemului, vă veți răzvrăti împotriva lui, atunci în dreptul imaginii irisului vostru din baza de date va apărea o etichetă (sau mai multe) de genul: răzvrătit, dușman, terorist că tot e la modă, și nu acel terorist Al-Qaeda care va trece nestingherit de orice mijloc de verificare, ci acel terorist modern care nu se conformează globalizării. În acel moment, toate modalitățile de acces care solicită scanarea irisului vor emite semnale de alarmă, invizibile pentru voi dar vizibile pentru alții, și veți fi reținut.

Poate părea un scenariu de film SF dar nu este. Viața bate filmul mai ales în aceste vremuri. Gândiți-vă de mai multe ori înainte să vă lăsați atrași într-o cursă fără scăpare.

Și acum iată despre ce vorbim:

O companie germană cu sediul în Munchen susține că a dezvoltat o aplicație care poate identifica în trei minute persoanele infectate cu covid, prin scanarea ochilor, informează Agerpres, care citează Reuters. Aceasta ar avea o eficacitate de 95%.

Potrivit sursei citate, procedura se bazează pe utilizarea unei fotografii a ochilor, realizată cu ajutorul unui smartphone. Virusul este identificat prin intermediul unei inflamații simptomatice a membranei conjunctive oculare, supranumită „ochi roz”.

Am reușit să izolăm covid din peste două milioane de nuanțe diferite de roz”, a explicat pentru Reuters Wolfgang Gruber, directorul Semic RF, compania care a dezvoltat aplicația.

Deschideţi aplicaţia, faceţi o poză a ambilor ochi, o trimiteţi pentru evaluare, apoi se poate stoca rezultatul evaluat sub formă de cod QR în smartphone-ul persoanei testate”, a adăugat Gruber.

Citiți și:
Ți-ai scana irisul pentru a primi criptomonede?
Legătura dintre 5G, cip-uri, nanoparticule și actele biometrice (I)

 

yogaesoteric
16 ianuarie 2022

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More