Oxigenoterapia este un tratament eficient împotriva cancerului

Orice celulă vie care beneficiază de mai puţin de 60% din cantitatea necesară de oxigen se modifică aproape automat în celulă canceroasă anaerobă, regresând 21 de trepte pe scara evoluţiei, până când ajunge astfel la nivelul plantelor inferioare. Prezenţa oxigenului în organism va ajuta la eliminarea toxinelor, precum şi la distrugerea celulelor bolnave. Dacă trăim într-un mediu poluat, gradul de toxicitate al organismului creşte, toxicitatea stă la baza multor boli.

Dr. Otto Warburg, de două ori laureat al premiului Nobel, a descoperit în anul 1925 că celulele canceroase funcţionează cel mai bine în absenţa oxigenului, înlocuind procesul de respiraţie cu unul de fermentaţie. Unii autori susţin că celulele tumorale nu dispun de suficiente enzime corespunzătoare (catalaza şi peroxidaza) necesare pentru a rezista la acţiunile ozonului. Într-un studiu clinic au fost expuse la ozon timp de 8 zile celulele canceroase ale plămânului, sânilor ş uterului. La o concentraţie de 0,3 ppm s-a constatat atunci că creşterea cancerului a fost inhibată cu 40%. Mărirea concentraţiei la 0,5 ppm a permis o reducere a creşterii cu 60%. Sporirea în continuare a concentraţiei la 0,8 ppm a condus la o inhibare a creşterii celulelor canceroase cu 90%, nivel la care celulele normale au dat şi ele primele semne de schimbare, încetinindu-şi activitatea cu 50%. Cercetările efectuate au condus la concluzia că celulele canceroase nu rezistă la efectele foarte puternice de oxidare ale ozonului datorită unui sistem glutationic mai puţin funcţional. Există nenumărate persoane care au raportat efecte benefice ca urmare a tratării cancerului cu ozon, dar din păcate, datele actuale nu permit încă generalizarea concluziilor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More