Ştiaţi că…

În Savannah, statul California (S.U.A), producătorii obişnuiesc să folosească peroxidul de hidrogen pentru a păstra nealterate laptele şi sucurile de fructe timp de 8 luni fără refrigerare, în aşa numitele ambalaje aseptice.

S-a constatat că după circa doi ani de utilizare a lentilelor de contact, organismul le respinge. S-ar părea că motivul rezidă în special în microorganismele care se ataşează de lentile, cauzând iritarea ochilor. Păstrarea peste noapte a lentilelor în peroxid de hidrogen s-a constatat că rezolvă acest incovenient, fără a mai fi nevoie de înlocuirea lor. În Statele Unite, organizaţia guvernamentală de control a produselor farmaceutice FDA solicită ca pastele de dinţi să conţină peroxid de hidrogen într-o anumită proporţie.

Negii şi vegetaţiile sunt provocaţi de anumiţi viruşi. Deschiderea lor printr-o mică tăietură (sau PRIN ÎNŢEPARE CU UN AC STERILIZAT) care este urmată de umezirea lor cu o soluţie de peroxid de hidrogen conduce la eliminarea lor rapidă şi totală prin omorârea viruşilor.

După opinia lui Grotz, peroxidul de hidrogen care este prezent în organismul uman are o foarte importantă contribuţie în cadrul sistemului imunitar. Întrucât adeseori corpurile noastre nu pot produce suficient de mult peroxid de hidrogen pentru a contracara astfel efectele nocive mereu în creştere ale aerului, apei şi hranei poluate, cantitatea de peroxid de hidrogen trebuie să fie suplimentată pe o cale artificială.

Scleroza multiplă poate fi tratată cu succes în camera cu oxigen hiperbaric.

Rezultate cu totul uimitoare au fost obţinute şi în cazul cangrenei. Unui asemenea pacient, care suferea de cangrenă la un picior, trebuia să i se facă o operaţie chirurgicală. Medicii erau în dubiu dacă să îi taie piciorul dedesubtul sau deasupra genunchiului, ceea ce ar fi presupus apariţia unor dificultăţi postoperatorii mai mari sau mai mici. Partea de jos a piciorului era moartă, astfel încât nu mai era nimic de făcut. Deasupra cangrenei exista însă o zonă intermediară, care, cu toate că era infectată, ea nu era complet afectată de cangrenă. Tratamentul pacientului cu peroxid de hidrogen a curăţat complet zona intermediară până la zona complet cangrenată (şi moartă), ceea ce a permis efectuarea cu uşurinţă a operaţiei dedesubtul genunchiului, fără nici un fel de complicaţii ulterioare.

Pornind de la unele studii care demonstrau că peroxidul de hidrogen injectat în artere dizolvă trigliceridele şi colesterolul, eliminând astfel placa ateromatoasă din peretele arterial, Dr. Farr a testat eficienţa peroxidului de hidrogen în cazul aterosclerozei. Efectele vindecătoare s-au dovedit şi în acest caz uimitoare.

În agricultură, fermierii care tratează în prealabil apa de băut a animalelor cu peroxid de hidrogen au constatat că producţia de lapte şi de unt a vacilor lor sporeşte; la fel se prezintă lucrurile cu producţia de ouă a găinilor; rata mortalităţii la animale diminuează; consumul de hrană se reduce în condiţiile în care greutatea păsărilor respective sporeşte; nivelul general de sănătate a animalelor se îmbunătăţeşte vizibil.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More