Pandemia restartează România – cu dr. Călin Georgescu

 

În emisiunea Cafeneaua Politică de la Canal 33, Horia Alexandrescu l-a avut ca invitat pe Călin Georgescu – un dialog cu întrebări incomode şi răspunsuri tranşante despre pandemie, care merită urmărit, cu toate că a avut loc în luna aprilie.

Călin Georgescu este un reputat economist şi expert ONU în dezvoltare durabilă, membru al Clubului de la Roma şi fost preşedinte al Centrului pentru Cercetare Europeană al Clubului de la Roma între anii 2013-2015. Aşadar un insider.

Cartea „Cumpăna României”

Cumpăna României este o carte pragmatică despre situaţia actuală a României, despre potenţialul ei extraordinar, despre un viitor strălucit în abundenţă, independenţă şi respectul unei întregi planete.

Călin Georgescu sparge în Cumpăna României toate tiparele de management social şi economic şi din toate canoanele de guvernare anterioare.

Cumpăna României este primul adevărat manifest-program naţional de redresare şi dezvoltare durabilă a României. Este o carte despre ce lăsăm moştenire urmaşilor noştrii şi de onoarea pe care noi o vom avea în faţa lor.

Cumpăna României este o carte pe care fiecare român ar fi bine să o citească, care poate contribui la producerea în fiecare dintre noi a transformării de care este nevoie pentru ca România să „revină” pe harta lumii, să revină ca o forţă şi ca o ţară care merită respectul unei întregi lumi.

Câteva fragmente din carte

„România este nevoie să ştie ce vrea, iar poporul român să înţeleagă ce poate. Micul producător şi gospodăria ţărănească tradiţională vor fi motorul economic şi vor aduce prosperitatea. Satul românesc, icoana vie a neamului, va salva ţara. Mă înclin în fata ţăranului român şi îi mulţumesc că există, pentru că ţine aprinsă flacăra credinţei şi a speranţei.”

„România este necesar să acorde tineretului încredere absolută. Tineretului este nevoie să i se redea locul binemeritat, adică primul loc. Să fie încurajat material şi logistic pentru a putea să-şi exprime liber vocaţia şi să o fructifice înspre binele lui, al familiei şi al naţiunii romane.”

Renaşterea speranţei şi a încrederii

România va ocupa, sunt sigur, locul care i se cuvine, de factor care contează în politica lumii. Noi, ca popor, este necesar să fim uniţi «în cuget şi simţiri», să ne dorim libertatea de acţiune, care nu exclude să ne avem bine cu toată lumea. Este însă nevoie să ştim ce vrem: unde dorim să ajungem şi ce mijloace avem pentru a atinge scopurile pe care ni le-am propus. Aceasta este o decizie fermă, politică şi profesională.

Prădătorii care au condus ţara ignoră viitorul şi nu ne pregătesc pentru el. Pe ei nu-i interesează decât prezentul, să poată fura acum, când conştiinţa este încă înrobită. Cei ce conduc România sunt făcuţi, nu născuţi. Ei sunt «omul nou», creat înainte de ’89. Sunt nişte mutanţi, o altă specie! Asistăm la o disoluţie generalizată a ţării. Iar intelectualii păstrează o tăcere complice. Rar găseşti un intelectual integru şi implicat. Mare parte dintre cetăţenii României pot fi comparaţi cu robii care servesc unui sistem mafiot. Politicienii, ca şi intelectualii, caută «să vorbească frumos», ca să nu deranjeze, toţi vor să fie politic corecţi.

Oameni buni, nu mai priviţi la culoarea cenuşie ca la un simbol al cuminţeniei, este timpul să ne trezim! Totul s-a schimbat într-un imens crematoriu unde sunt incinerate libertatea şi viitorul neamului românesc. Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!”

Citiţi şi:

Dr. Călin Georgescu: «În ultimii 25 de ani, sufletul românesc a fost trecut prin sabie» (I)

Andreea Arsene: «Ori învingem noi, cei buni, și atunci lumea se va purifica, ori înving ei și apoi devenim sclavii lor»

Bogăție fără națiuni și națiuni fără bogăție în lumea postmodernă

 

yogaesoteric
14 octombrie 2020

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More