Pantof din piele vechi de 3000 de ani descoperit în Marea Britanie

Pantoful așa cum a fost găsit pe un țărm din North Kent.

O relicvă din epoca bronzului găsită pe o plajă din Kent este considerată a fi cel mai vechi pantof găsit vreodată în Marea Britanie.

Artefactul, care a fost datat la o vechime de 3.000 de ani, a fost descoperit pe un țărm din nordul comitatului de către arheologul profesionist Steve Tomlinson.

Domnul Tomlinson, care locuiește în Ramsgate, a găsit pantoful în septembrie anul trecut și a fost „profund șocat” când a aflat cât de vechi este.

El și-a amintit: „Eram afară de trei ore și cercetam țărmul, când am dat peste ceea ce părea a fi un pantof foarte vechi, ca o bucată de piele, aruncat pe nămol. L-am ridicat și m-am gândit imediat că arată ca talpa unui pantof mic și vechi.

Pielea a fost trimisă la unitatea de datare cu carbon SUERC din East Kilbride, Scoția, pentru a afla când a trăit cel care a purtat micul pantof.

Domnului Tomlinson i s-a spus că „s-ar putea să fie nevoie să se așeze pentru afla rezultatul”. „Data pe care mi-au comunicat-o a fost pur și simplu uimitoare”, a explicat bărbatul de 51 de ani.

Pantoful după ce a fost curățat.

Este uluitor și este atât de rar!

Astfel de materiale nu supraviețuiesc prea des, este necesar să se fi păstrat în condiții anaerobe.

Se crede că pantoful a fost purtat de un copil în vârstă de doi-trei ani, el măsurând 15 cm în lungime.

În 2005, un pantof vechi de 2.000 de ani, găsit de arheologi care săpau o carieră din Somerset, a fost considerat cel mai vechi pantof din Marea Britanie. Dar descoperirea din Kent este chiar mai veche ‒ și este, de asemenea, cel mai mic pantof din epoca bronzului găsit vreodată în lume.

Dl Tomlinson, care nu a vrut să dezvăluie pe ce plajă a găsit artefactul, a declarat: „Am fost atât de emoționat, iar șocul încă nu mi-a trecut complet”.

Cu siguranță voi aștepta cu nerăbdare viitorul și ceea ce putem învăța cu toții din această descoperire uimitoare.

Acum, pantoful este supus unor analize suplimentare pentru a determina de la ce animal provine pielea și dacă se poate obține ADN din artefact.

Dl Tomlinson, care lucrează cu Canterbury Archaeological Trust, a adăugat: „Găsirea unui astfel de obiect este extraordinară.”

Deschide istoria; pur și simplu nu știm nimic despre acest tip de obiecte.

Este de așteptat ca încălțămintea antică să ajungă la British Museum după ce se vor face investigații suplimentare.

Citiți și:
Misterele fascinante ale druizilor
Cele 13 cranii de cristal – un mister neelucidat

 

yogaesoteric
14 mai 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More