Papa Francisc cel bizar vrea să schimbe rugăciunea «Tatăl Nostru»


Potrivit acestuia, o frază din această rugăciune fundamentală pentru creștini nu ar fi corectă

Papa Francisc a cerut ca o frază care vorbește despre ispită în rugăciunea Tatăl Nostru, să fie schimbată. Formularea actuală, „și nu ne conduce pe noi în ispită”, nu ar fi, potrivit suveranului pontif, o traducere bună deoarece Dumnezeu nu conduce oamenii la păcat. Potrivit celor de la BBC, Vaticanul ar dori, la propunerea lui Papa Francisc, folosirea formulării „și nu ne lăsa să cădem în ispită”.

Suveranul pontif a mai adăugat într-un interviu acordat unei televiziuni italiene faptul că Biserica romano-catolică a Franței folosește acum noua formulă și că ceva asemănător ar trebui să fie folosit în întreaga lume.

„Nu mă lăsa să cad în ispită, pentru că eu sunt cel care cade, nu este Dumnezeu care mă aruncă în ispită și apoi vede cum am căzut. Un tată nu face asta, un tată te ajută să te ridici imediat”, a declarat Papa Francisc pentru TV2000, o televiziune catolică cu sediul la Roma.

Textul la care face referire este o traducere din Biblia latină a secolului 4, care la rândul ei este un text tradus din limba greacă antică, ebraică și aramaică.


Citiți și:

Papa Francisc este smintit și mărturisește câte ceva despre aceasta confesându-se într-o carte unde ne spune că a mers la un psihanalist… 
Papa de la Roma face declarații șocante care în plus sunt aberante: «Nu există iad, toate religiile pot fi unite într-una singură, acceptăm orice…»

 

yogaesoteric
30 iunie 2018

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More