Papa Francisc, despre parteneriatele civile între persoanele de același sex: „Sunt bune și utile pentru mulți”

Papa Francisc și-a încheiat vizita din Slovacia printr-o serie de declarații în care a atins teme precum avortul și căsătoriile între persoanele de același sex.

El a vorbit și despre căsătorie și a spus că este o taină rezervată cuplurilor formate dintre un bărbat și o femeie. Cu toate acestea, Papa a afirmat că parteneriatele civile, inclusiv pentru persoanele de același sex, sunt bune și utile pentru mulți oameni.

Papa Francisc: Persoanele cu altă orientare nu trebuie condamnate

Suveranul Pontif a spus că Biserica Catolică „nu are puterea de a schimba o taină, întrucât aceasta a fost instituită de Dumnezeu”.

Însă el a menționat că susține legile laice care încearcă să-i ajute „pe cei care au o orientare sexuală diferită”.

Dacă un cuplu homosexual vrea să ducă o viață împreună, statul are posibilitatea de a le oferi siguranță, stabilitate, drept de moștenire. Și nu numai homosexualilor, ci tuturor oamenilor care doresc să trăiască împreună într-un parteneriat civil. Aceasta nu înseamnă că este necesar să fie condamnați. Nu, sunt frații și surorile noastre. Dar căsătoria este o taină, între un bărbat și o femeie”, a spus Papa Francisc.

Declarațiile Papei Francisc au fost făcute în timpul tradiționalei conferințe de presă pe care acesta a susținut-o în avion, în drum spre Roma, după ce a vizitat în perioada 12-15 septembrie Ungaria și Slovacia.

Citiți și:
Papa Francisc a comparat activitatea pastorală a unui preot catolic american care apără homosexualii cu lucrarea lui Iisus Hristos
Jurnalistul Frederic Martel: Există o legătură «complexă» între homosexualitatea de la Vatican şi abuzurile sexuale

 

yogaesoteric
21 februarie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More