Papa Francisc a comparat activitatea pastorală a unui preot catolic american care apără homosexualii cu lucrarea lui Iisus Hristos

Papa Francisc i-a trimis o scrisoare de încurajare unui preot american cunoscut pentru activitatea sa de apărare a „catolicilor LGBTQ”, comparându-i faptele cu cele ale lui Dumnezeu, informează The Washington Post.

Reverendul James Martin, unul dintre cei mai cunoscuți preoți catolici din SUA pentru participarea sa la emisiunea „The Late Show with Stephen Colbert” și pentru apărarea catolicilor homosexuali, a postat pe Twitter scrisoarea primită pe 21 iunie de la Papa Francisc. În scrisoare, care a fost redactată în spaniolă, Francisc îi mulțumește lui Martin pentru o conferință pe care acesta a coordonat-o cu o zi înainte, pe tema slujirii „catolicilor LGBTQ”, la care au fost 1.000 de participanți.

Papa Francisc @Pontifex a trimis o scrisoare frumoasă cu ocazia Webinarului Outreach LGBTQ Catholic Ministry, care a avut loc ieri, exprimându-și sprijinul pentru această lucrare și încurajându-ne să imităm «stilul» lui Dumnezeu de «apropiere, compasiune și delicatețe»...”, a scris Rev. James Martin pe Twitter, precizând, într-un răspuns la un comentariu:

Inițial, m-am gândit să împărtășesc doar secțiunile din scrisoare legate de conferința de ieri, dar m-am gândit că oamenii s-ar putea întreba ce conține restul scrisorii, așa că împărtășesc întregul mesaj, inclusiv salutările personale de la început…”.

Iată și mesajul de încurajare al Papei:
Doresc să vă mulțumesc pentru zelul dumneavoastră pastoral și pentru capacitatea dumneavoastră de a fi aproape de oameni, asemănătoare apropierii pe care a avut-o Iisus, și care reflectă apropierea lui Dumnezeu… Gândindu-mă la activitatea dumneavoastră pastorală, constat că urmăriți în permanență să imitați acest stil al lui Dumnezeu”, a scris Francisc. „Și mă rog pentru credincioșii dumneavoastră, pentru «turma» dumneavoastră și pentru toți cei pe care Domnul vi-i aduce în grijă.

Printr-un asemenea mesaj, cel mai mare om din catolicism (Vicarus Dei) confundă lucrarea lui Iisus Hristos ‒ Care mai întâi vindeca de păcate și boli, apoi îi integra pe cei reabilitați în comunitatea de credință („Te-ai făcut sănătos, ai grijă să nu mai păcătuiești, ca să nu-ți fie ție mai rău!”, spunea Iisus) ‒ cu lucrarea unui „preot” rătăcit, care pune eticheta de „creștini” pe niște oameni nevindecați de rătăcirea lor ‒ și, astfel, nici nu lucrează la mântuirea „turmei” sale.

Citiți și:
Papa Francisc promovează vaccinul anti-covid: „Este o dovadă de iubire”
Papa Francisc îndeamnă să acceptăm copiii LGBT așa cum sunt

 

yogaesoteric
8 octombrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More