Pare că a început asaltul pentru seducerea Rusiei

Așa cum estimam, pare că a început asaltul pentru seducerea Rusiei. În conferința de presă pe care a avut-o după întâlnirea cu Putin, Biden a strecurat extrem de abil o remarcă otrăvită, cum că Rusia s-ar simți „sufocată” de China.

Culmea e că remarca este deosebit de inteligent introdusă și absolut surprinzătoare pentru unul ca Biden. Că ea și-a găsit instantaneu ecoul putem observa limpede din editorialul ce a fost prompt publicat de Global Times și în care remarca lui Biden este înfierată încă din titlu: „Strategia lui Biden de detonare a relației dintre Moscova și Beijing umilește Rusia”. Nu întâmplător articolul este ilustrat cu un triunghi care atârnă mai greu pe latura ruso-chineză și în care America, din colțul său, privește insistent spre Rusia.

Semn că strategia SUA este cunoscută. E și greu să nu fie cunoscută în condițiile în care ea este cât se poate de publică. Însă, la cât este de publică, tot poate produce anumite surprize.

Fie că vă vine să credeți sau nu, editorialul din Global Times are rolul de a transmite o primă reacție a conducerii de la Beijing. Știu că vi se pare șocant, dar cele mai rapide reacții care se transmit sunt cele prin intermediul presei mai mult sau mai puțin oficiale. Și există o noimă pentru care se procedează așa: în cazul unor „derapaje”, vina poate fi dată pe frenezia ziariștilor, iar diplomații pot continua negocierile.

Ei bine, iată că și dinspre Rusia s-a transmis un mesaj similar, însă nu atât de direct precum cel al chinezilor. În Argumenti i Facti (Argumente și fapte) se publică un material despre falsitatea „Planului Dulles”, cu o concluzie, totuși, tranșantă: „Și dacă cineva crede că astăzi în SUA nu există un plan de acțiune atât de clar (de distrugere a Rusei n.t.), conceput pentru o perioadă lungă de timp, atunci o astfel de persoană este doar un prost naiv care nu poate stăpâni nimic în afară de Planul Dulles, conceput special pentru creduli.”

Cert este că, la momentul actual, se dă o luptă teribilă pentru seducerea Rusiei. Practic rușii sunt cei care pot înclina balanța puterii într-o parte sau în cealaltă. Așa cum am mai spus, permiterea finalizării primului segment al NS2 a fost un mesaj transmis de americani. La fel de clar este că, în cadrul previzibilei întâlniri dintre Putin și Boris Johnson, se va face o propunere îmbunătățită Rusiei. Meciul încă nu este jucat și, pentru o tranșare finală a sa, va fi nevoie să fim atenți până-n ultima clipă.

Autor: Dan Diaconu

Citiți și:
Raport Benjamin Fulford 5 iulie 2021 – La începutul lunii iulie PCC a împlinit 100 de ani, SUA a împlinit 245 de ani
Maria Zaharova, dezvăluire nucleară: Asasinatul din Haiti și legăturile cu SUA

yogaesoteric
1 noiembrie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More