Pașaportul de vaccinare, INTERZIS pe cale judecătorească în regiunea Andaluzia din Spania și în Insulele Canare

Tribunalul Superior de Justiție din Andaluzia, reconfirmat de Curtea Supremă a Spaniei, a interzis pașapoartele de vaccinare în regiunea Andaluzia, pe motiv că acestea discriminează cetățenii și le încalcă viața privată. O altă instanță spaniolă a luat aceeași decizie pentru comunitatea Insulelor Canare.

În Spania, provinciile autonome pot decide să ceară pașapoarte „sanitare” pentru accesul la restaurante, baruri sau cluburi de noapte. Guvernul regional andaluz dorea să introducă această condiție, dar Tribunalul Superior de Justiție din Andaluzia a interzis-o. Decizia tribunalului regional a fost confirmată de Curtea Supremă a Regatului Spaniei, potrivit LeVif.be, care citează agenția spaniolă de presă EFE.

Pașaportul „sanitar” contravine protejării vieții private și este discriminatoriu, a recunoscut tribunalul andaluz. Curtea Supremă spaniolă a confirmat interzicerea pașaportului de vaccinare în regiunea Andaluzia, motivând că măsura introducerii lui este disproporționată în raport cu situația epidemiologică. După ce a contestat decizia la tribunalul regional, guvernul andaluz a făcut recurs pe 6 august la Curtea Supremă a Spaniei, pierzând și de această dată.

Decizia judecătorească definitivă de interzicere a pașaportului de vaccinare în regiunea Andaluzia a survenit la o zi după ce și Tribunalul Superior de Justiție din Insulele Canare (comunitate independentă aparținătoare de Spania) a interzis pașaportul „sanitar”, argumentând că cererea unei dovezi de vaccinare pentru accesul în locuri deschise publicului presupune „segregarea” persoanelor care au ales, totuși, în mod legal să nu se vaccineze, întrucât vaccinarea covid este voluntară. Cea mai înaltă instanță din Canare a explicat că decizia guvernului (de a introduce pașapoartele „sanitare”) ar risca să „împiedice un număr indefinit de cetățeni să se bucure de libertățile pe care Constituția li le garantează” și că pașapoartele „sanitare” ar obliga persoanele nevaccinate să facă teste, care constituie „o povară economică”.

Citiţi şi:
The Telegraph: Cine crede că „certificatul covid” ar fi o măsură temporară se păcălește singur
Mii de israelieni au cumpărat certificate de vaccinare false

yogaesoteric
29 septembrie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More