Premierul Japoniei, Yoshihide Suga, a demisionat la o săptămână după scandalul contaminanților metalici găsiți în peste 2,6 de milioane de flacoane de vaccin Moderna

Criticat dur pentru modul de gestionare a crizei cauzate de pandemia de coronavirus, Yoshihide Suga, cel care a ocupat funcţia de premier al Japoniei timp de aproximativ un an, a demisionat, anunţând de asemenea că nu va participa la alegerile pentru președinția partidului care au avut loc astăzi, 29 septembrie.

Demisia lui Suga a survenit la o săptămână după scandalul pe tema contaminanților metalici descoperiți în peste 2,6 milioane de flacoane de vaccin Moderna, scrie Guy Boulianne într-un editorial pentru publicația franceză Reseau International, din care redăm un fragment mai jos:

Filosoful, enciclopedistul și omul de afaceri francez Voltaire scria odată: «Ceea ce noi numim hazard nu este și nu poate fi decât cauza ignorată a unui efect cunoscut».

Pe 28 august, vă anunțam că Ministrul japonez al Sănătății, Muncii și Bunăstării (MHLW) confirmă că «vaccinul covid de la Moderna este contaminat cu o particulă metalică ce reacționează la magneți». A doua zi, vă informam din nou că MHLW a publicat un nou comunicat național de presă în care anunța decesul a două persoane care făcuseră ambele vaccinul împotriva covid de la Moderna sub formă de injecție intramusculară. Ca și cum asta n-ar fi fost de ajuns, am publicat 3 zile mai târziu un articol prin care îmi informam cititorii că un corp străin negru a fost găsit într-un alt lot suspect al vaccinului Moderna din punctul de vaccinare din Kanagawa, Japonia. Or, iată că aflăm că primul ministru japonez, Yoshihide Suga, demisionează și nu va fi candidat la alegerile pentru președinția Partidului liberal-democrat (PLD), convocate pentru 29 septembrie. Acest anunț se produce la abia o săptămână după scandalul contaminanților metalici descoperiți în peste 2,6 milioane de flacoane de vaccin Moderna.”

Moderatul Fumio Kishida a fost ales miercuri la conducerea Partidului Liberal-Democrat (LDP, aflat la guvernare) în Japonia, cu o largă majoritate, în dauna contracandidatului său Taro Kono, şi şi-a asigurat desemnarea sa ca viitor prim-ministru cu ocazia şedinţei din 4 octombrie a parlamentului, transmit AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

Citiţi şi:
Mario Draghi dă semnalul pentru vaccinarea europeană obligatorie
Ce conține vaccinul? Inclusiv Moartea!

yogaesoteric
29 septembrie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More