PĂSTURA – pâinea albinelor care reface țesuturile ficatului și întărește imunitatea

 

Păstura este polenul prelucrat de albine, amestecat cu miere, ceară și propria lor salivă, bătătorit și depozitat în celulele fagurelui pentru a fi utilizat ca hrană pentru larve în timpul iernii.

Astfel pregătit, polenul trece printr-un proces de fermentație cu acid lactic care durează circa trei luni, căpătând o valoare nutrițională de trei ori mai mare decât cea a polenului proaspăt recoltat din plante. Este practic un produs pre-digerat, bogat în enzime, bacterii bune (probiotice), vitamine, minerale și antioxidanți.

Principalii constituenți ai polenului sunt proteinele crude (10-40%), carbohidrații (13-55%), fibrele crude (0,3-20%) și lipidele (1-10%). Este considerat „singurul aliment perfect complet”, datorită faptului că are în compoziția sa toți aminoacizii esențiali necesari pentru organismul uman.

Acizii grași nesaturați din polenul de albine au numeroase efecte benefice: reduc nivelul de trigliceride și colesterol din sânge, combat inflamațiile și cheagurile de sânge. Literatura actuală sugerează că polenul și păstura sunt surse bune de acizi polinesaturați, esențiali pentru nutriția umană întrucât nu pot fi sintetizați în trupul uman, ci este necesar să fie obținuți din hrană.

Studiile științifice au arătat că polenul are proprietăți terapeutice considerabile: an-tioxidante, anti-microbiene, anti-cancerigene și antiinflamatoare.

Din păcate, există prea puține lucrări științifice publicate referitoare la compoziția păsturii. În urma procesului de fermentație, polenul va conține lactobacillus (o bacterie care produce acid lactic și care ajută la întărirea imunității), vitamine din complexul B, hormoni naturali, compuși antibiotici, aminoacizi (triptofan, argi-nină, histidină, metionină, cistină, acid glutamic) și drojdii.

Produsul rezultat, numit păstură, are proprietăți regeneratoare hepatice, imunostimulatoare și detoxifiante. Păstura reface celulele și țesuturile afectate ale ficatului, întărește imunitatea, curăță organismul de toxine, reglează digestia și îmbunătățește funcția colonului.

Are totodată efecte cardiotonice, anti-anemice (stimulează formarea hemoglo-binei), tonice cerebrale (îmbunătățește memoria și crește capacitatea de concentra-re) și anti-stres.

Este indicată în dieta persoanelor obosite, slăbite, stresate, lipsite de vitalitate, pre-cum și în alimentația copiilor, a celor grav bolnavi sau care se recuperează după o boală cronică sau îndelungată.

Citiți și:

Modalități simple și perfect naturale de a avea un ficat perfect sănătos

Dezvăluiri despre enzimele vii

 

yogaesoteric
19 mai 2020

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More