De ce a anunțat președintele Putin un referendum referitor la modificarea Constituției în Rusia (II)

 

Citiţi prima parte a articolului

DE CE A FOST DIZOLVAT GUVERNUL

Președintele s-a îndreptat către suveranitate. În conformitate cu Constituția actuală, guvernul lui Medvedev deservea interesele Occidentului. Majoritatea funcționarilor și oligarhilor sunt împotriva reformei constituționale a lui Putin și a restabilirii suveranității. Președintele a dizolvat guvernul și a redus forțele puterilor politice potrivnice. Numai poporul va susține cursul liderului național la referendumul despre modificarea Constituției.

În imagine:
Elțîn: „Am obosit – eu plec” (cuvinte rostite când și-a dat demisia în ajunul anului 2000).
Putin: „Am obosit – voi plecați”.

Guvernul lui Medvedev respecta indicațiile Occidentului. În loc să aplice Decretul din mai al președintelui Putin, Guvernul urma recomandările agențiilor de consulting străine și se supunea solicitărilor Fondului Monetar Internațional (FMI), în acord cu Constituția Rusiei. De exemplu, guvernul a ridicat vârsta de pensionare și a mărit TVA în loc să ridice nivelul de trai și să mărească venitul poporului. Acestea au fost solicitările Fondului Monetar Internațional.

Fondul Monetar Internațional conduce economia Rusiei din anul 1993. În anii ’90, Fondul coordona reformele de piață în Rusia. De atunci Guvernul urmează cursul economic al FMI. Fondul Monetar Internațional a indicat ridicarea prețului la carburanți, căderea rublei, ridicarea vârstei de pensionare și a TVA. În Rusia, comenzile FMI sunt aplicate la modul concret de agențiile de consulting străine.

În fiecare minister funcționează agenții de consulting străine. Aceste organizații participă în conducerea statului: realizează auditul organelor rusești, formează strategia de dezvoltare, scriu reglementările. Astfel, în anul 2017 firma engleza Ernst&Young ajuta Ministerul Industriei și Comerțului să realizeze Strategia de dezvoltare a industriei ușoare a Rusiei. În același an firma olandeză KPMG studia piețele alimentare ale Asiei și Africii pentru planificarea funcționării Ministerului de Agricultură. Aceste fapte le regăsim pe paginile oficiale ale Achiziției Publice. Astfel, agenții de consulting străine influențează deciziile Guvernului.

Așa controlează Occidentul Rusia: cursul strategic este dezvoltat de FMI, iar agenții de consulting străine îl aplică în fiecare sector. Aceasta se produce în conformitate cu Constituția actuală. De aceea, Guvernul deservește interesele Americii și Europei. Conform unor date oficiale, ieșirea anuală de capital din Rusia este în medie de 63 miliarde $ pe parcursul ultimilor 12 ani. Aceasta reprezintă jumătate din suma totală a pensiilor. Guvernul ajută străinii să pompeze resursele afară din Rusia, dar nu implementează Decretul din mai al Președintelui despre mărirea salariilor cetățenilor.

Președintele Vladimir Putin a fixat în Decret drept țintă restabilirea suveranității Rusiei și înscrierea acesteia în Constituție. Atunci organizațiile internaționale nu vor avea dreptul să taie din drepturile și libertățile rușilor. La polul opus, Guvernul lui Medvedev s-a supus solicitărilor instituțiilor străine, ca de exemplu FMI. Funcționarii au lucrat până acum în acord cu acest model. Ei erau promovați pornind de la această paradigmă. Și acum ei vor pune piedici reformei constituționale.

MINIȘTRII – FACTORUL DE CONTROL DIN EXTERIOR

90% din elita Rusiei este încorporată în lumea occidentală: cetățenie străină, imobile și conturi în America și Europa. Familiile lor trăiesc acolo, copii lor învăță în străinătate, afacerile lor se află în offshore. Majoritatea oligarhilor și funcționarilor se vor uni împotriva Liderului național și cursului său spre suveranitate: Occidentul îi va împinge către asta prin sancțiuni. Ei vor sabota decretele preşedintelui, vor concedia muncitorii, vor deteriora în mod intenționat viața ruşilor pentru a diminua susţinea lui Putin. De aceea Președintele a dizolvat Guvernul ca punct de asamblare a forțelor politice potrivnice reformei constituționale. Putin a slăbit aceste forţe. Până când noul Guvern se va încorpora în sistemul de control din exterior va trece un timp atât de necesar Președintelui pentru reformele declanșate.

Reforma constituțională va fi susținută numai de către popor. Pentru că numai cetățenii simpli vor câștiga din restabilirea suveranității: puterea va lua decizii în interesul poporului, nu în interesul SUA și al Europei. Puterea va înfăptui Decretul din mai: refacerea industriei, creșterea salariilor, îmbunătățirea serviciilor de sănătate. Elita actuală nu are loc în statul viitor. Atunci funcționarii și oligarhii vor pierde totul în Rusia. Ei vor acționa împotriva reformelor lui Putin. Putin a început prin a înlocui miniștrii pentru ca ei să nu deranjeze în realizarea reformei constituționale. Chiar și Medvedev a spus că acesta este motivul demisiei Guvernului.

Liderul național Vladimir Putin se poate sprijini numai pe popor. De aceea președintele a insistat ca modificările Constituției să fie acceptate printr-un vot popular. De suveranitate sunt interesaţi numai cetățenii Rusiei.

Vladimir Putin, Președintele Rusiei: „Părerea oamenilor, a cetățenilor noștri, a poporului ca purtător al suveranității și al sursei principale de putere este necesar să fie determinatoare.”

Evgenii Fiodorov, deputat al Dumei de Stat: „Un Guvern pro-oligarhic e schimbat de altul la fel. Nu asta este esențialul. Este necesar să înțelegem că Putin prin reforma constituțională a pornit revoluția, elementul principal fiind Referendumul. Adică poporul, pentru prima oară din anul 1993, este întrebat de viitorul țării iar acest aspect este fundamental.”

Unele recomandări ale Comisiei FMI pentru Rusia și măsurile luate în acord cu ele

Organele și întreprinderile statului rus care au recurs la serviciile agențiilor străine de consulting

Detalii pe http://n-kurs.ru/spravka/1010
– PwC = PricewaterhouseCooper, Marea Britanie;
– KPMG = KlynveldPeatMarwickGoerdeler, Țările de Jos;
– Ernst&Young, Marea Britanie

ADRESARE COLECTIVĂ
cu solicitarea suveranității statului Rusia

(Strângerea de semnături s-a început pe 1 martie 2019)

Către
Președintele Federației Ruse
Sfatul Federației al Adunării Federale a Federației Ruse
Membrii Sfatului Federației al Adunării Federale a Federației Ruse
Duma de stat a Adunării Federale a Federației Ruse
Deputații Dumei de stat a Adunării Federale a Federației Ruse
Guvernul Federației Ruse
Curtea Supremă a Federației Ruse
Procuratura Generală a Federației Ruse
Comisia de Investigație a Federației Ruse

Noi, cetățenii Rusiei, dorind restabilirea suveranității statului Rusia, libertății și independenței Patriei în condițiile în care s-a declanșat împotriva țării noastre un război informațional și economic agresiv;
Ținând cont de creșterea tensiunii sociale în țară provocată de înrăutățirea condițiilor de viață, scăderea veniturilor reale ale cetățenilor, mărirea cheltuielilor în sfera locuințelor, a produselor alimentare și a alimentării energetice;
Dând seamă că toate acestea sunt o consecință a prezenței în Constituția Federației Ruse a dispozițiilor ce stabilesc un control din exterior;
Ne adresăm organelor sus-menționate de putere:

1. Pentru eliminarea fundamentelor juridice a controlului din exterior al Rusiei ce sunt înscrise în Constituția FR solicităm de la Sfatul Federației, Duma Națională, membrii Sfatului Federației, deputații Dumei Naționale, Guvernul Federației Ruse în conformitate cu articolul 134 al Constituției FR introducerea următoarelor propuneri despre revizuirea dispozițiilor Constituției Federației Ruse:
a) eliminarea dispoziției despre faptul că principiile și normele general acceptate ale dreptului internațional sunt o parte componentă a sistemului juridic al Federației Ruse prin scoaterea cuvintelor: „Principiile și normele general acceptate ale dreptului internațional” din paragraful 15 al părții 4 a Constituției FR;
b) eliminarea dispoziției despre faptul că în Federația Rusă nu se poate stabili o ideologie de stat prin scoaterea cuvintelor „de stat sau” din paragraful 13 al părții 2 a Constituției FR.

2. Solicităm de la Curtea Supremă, Procuratura Generală, Comisia de Investigație a Federației Ruse realizarea unei investigații a faptului lichidării ilegale a organelor puterii de stat și de conducere a URSS și violarea unității teritoriale a URSS în anul 1991, și inițierea litigiului recunoașterii actelor juridice normative ale URSS care au lichidat organele puterii de stat și de conducere a URSS și au violat unitatea teritorială a URSS, ca fiind ilegale, neavând putere juridică încă din momentul acceptării lor.

3. Recomandăm Adunării Constituționale, în acord cu paragraful 135 din Constituția FR, supunerea deciziei în legătură cu propunerea susmenționată despre revizuirea dispozițiilor Constituției FR la vot popular.
După modificarea dispozițiilor susmenționate ale Constituției FR și recâștigarea suveranității conducerii naționale în Rusia, luând o hotărâre conștientă, noi solicităm:

4. Încetarea finanțării economiei Occidentului prin întoarcerea Băncii Centrale sub controlul statului și întoarcerea dreptului de emisie a valutei naționale la puterilor de stat;
5. Refacerea independenței financiare a economiei ruse faţă de țările străine;
6. Restituirea proprietăților naționale (zăcăminte, resursele de apă) în proprietatea exclusivă a poporului Rusiei;
7. Interzicerea proprietății străine asupra pământului;
8. Oferirea Președintelui FR drepturile de organ al puterii;
9. Revenirea la valorile culturale tradiționale ale poporului multinațional al Rusiei.

Citiţi şi:
Președintele Putin predă lecția capitalistă la nivel global Clanului Rothschild
Clanul așa-zișilor «ILUMINAȚI» Rothschild. Stăpânii pe care n-o să-i întâlneşti niciodată

 

yogaesoteric
19 mai 2020

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More