Peisajul ULUITOR de pe plajele din Japonia. Bijuteriile de gheaţă care îşi schimbă culoarea în funcţie de momentul zilei

 
Bucăţi uriaşe de gheaţă au apărut pe plaja râului Tokaichi, Hokkaido, cea mai nordică insulă din Japonia. Formaţiunile strălucesc precum diamantele sub lumina Lunii şi a Soarelui.

 

 
La prima vedere, în imagine pare că au rămas bucăţi gigantice de bijuterii, însă nestematele sunt doar bucăţi de gheaţă aruncate pe mal de râu.

 

 
Bucăţile sunt denumite nestemate de gheaţă, acestea apar doar în zona Hokkaido în timpul lunilor reci de iarnă. ,,Nu am mai auzit de acest tip de gheaţă şi nu am mai văzut astfel de formaţiuni în alte zone”, scrie Peter Wadhams, oceanograf din cadrul Universităţii Cambridge. ,,Este doar gheaţă, dar este transparentă pentru că apa nu conţine sare”, adaugă el.

 


Citiţi şi:

Fascinaţie şi mister. Top 10 cele mai bizare minuni ale lumii

Superba plajă de… sticlă din Fort Bragg. Priviți ce a făcut oceanul dintr-un morman de gunoaie. Turiștii vin cu zecile de mii să vadă minunea!

 

yogaesoteric
7 martie 2017

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More