Pentru Ivermectină s-a luat premiul Nobel în 2015. Și este pentru oameni

Descoperitorii Ivermectinei au primit Premiul Nobel în 2015 pentru rezultatele excepționale ale acestui compus în tratarea OAMENILOR. Oricine susține că acesta este un medicament strict pentru vite, cai sau animale de orice fel este fie complet neinformat, fie un mincinos.

De pe site-ul nobelprize.org:

Premiul Nobel pentru Fiziologie sau Medicină 2015

Premiul Nobel pentru Fiziologie sau Medicină 2015 a fost împărțit, o jumătate revenindu-le în comun lui William C. Campbell și Satoshi Ōmura „pentru descoperirile lor privind o nouă terapie împotriva infecțiilor cauzate de paraziții ascarizi”, iar cealaltă jumătate lui Tu Youyou „pentru descoperirile sale privind o nouă terapie împotriva malariei”.

William C. Campbell, un expert în biologia paraziților activând în SUA, a achiziționat culturile de Streptomyces ale lui Ōmura și a explorat eficacitatea acestora. Campbell a arătat că o componentă a uneia dintre culturi era remarcabil de eficientă împotriva paraziților animalelor domestice și de fermă. Agentul bioactiv a fost purificat și denumit Avermectin, care a fost ulterior modificat chimic într-un compus mai eficient numit Ivermectin. Ivermectina a fost testată ulterior pe oameni cu infecții parazitare și a omorât în mod eficient larvele de paraziți (microfilaria) (figura 3). Luate împreună, contribuțiile lui Ōmura și Campbell au dus la descoperirea unei noi clase de medicamente cu o eficacitate extraordinară împotriva bolilor parazitare.

Ivermectina s-a dovedit a fi foarte eficientă, atât la animale, cât și la oameni, împotriva unei varietăți de paraziți, inclusiv a celor care provoacă oncocercoza (cecitatea râurilor) și filarioza limfatică (elefantiazis).

Descoperirile Avermectinei și Artemisininei au modificat în mod fundamental tratamentul bolilor parazitare. În prezent, Ivermectina, derivatul Avermectinei, este utilizată în toate părțile lumii care sunt afectate de boli parazitare. Ivermectina este foarte eficientă împotriva unei serii de paraziți, are efecte secundare limitate și este disponibilă fără restricții în întreaga lume. Importanța Ivermectinei pentru îmbunătățirea sănătății și a bunăstării a milioane de persoane afectate de oncocercoză și filarioză limfatică, în principal în cele mai sărace regiuni ale lumii, este incomensurabilă. Tratamentul este atât de eficient încât aceste boli sunt pe punctul de a fi eradicate, ceea ce ar reprezenta o performanță majoră în istoria medicală a omenirii.

Citiți și:
Ivermectina reduce durata infectării cu SARS-Cov-2, demonstrează un studiu israelian. „Elimină virusul în doar șase zile”
Miracolul Ivermectinei: Decesele și spitalizările de covid au dispărut
Articolul viral al lui Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: Penicilina – un mucegai, aspirina – extract de copac, ivermectina – leac pentru pisici…

 

yogaesoteric
13 octombrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More