Pfizer a raportat un câștig de 4,9 miliarde de dolari în primele trei luni din 2021, profitul urmând să crească și în celelalte trimestre ale anului, dar și în următorii 3 ani…

… pe măsură ce vor fi produse vaccinuri experimentale pentru noile tulpini ale virusului

Vânzarea de vaccinuri împotriva covid-19 a umplut conturile companiei Pfizer, pe măsură ce campaniile de vaccinare sunt derulate la nivel mondial.

Gigantul farmaceutic din New York a raportat un câștig de 4,9 miliarde de dolari în primele trei luni ale anului. În continuare, prognoza de profit pentru tot anul 2021, pe fondul comercializării la scară largă a „vaccinului” anti-covid, este pe aceeași linie ascendentă ca până acum. Compania americană Pfizer și partenerul ei german BioNTech anticipează venituri mari și pentru următorii trei ani.

Pfizer aproape că și-a dublat proiecțiile de vânzări pentru „vaccinul” covid-19 în 2021, de la 15 miliarde dolari la aproximativ 26 miliarde dolari. Partenerii se așteaptă să poată livra aproximativ 2,5 miliarde de doze de vaccin în acest an, inclusiv 300 de milioane de doze pentru SUA și deja se pregătesc pentru vaccinările anuale ale populației, puse pe seama noilor mutații ale coronavirusului.

Totuși, aceste profituri uriașe se bazează pe producerea și vânzarea de cantități enorme de „vaccin”, ceea ce nu ar fi posibil fără campaniile naționale de vaccinare, care dau oportunitatea unor afaceri cu statele ce comandă zeci de milioane de doze.

Pfizer, care împarte costurile și profitul de pe urma producerii și vânzării „vaccinului” covid cu BioNTech, a raportat vânzări de 3,46 miliarde de dolari în toate țările, în primul trimestru din 2021. Într-o conferință online, Pfizer a prezentat cele trei niveluri de preț pentru vaccin, în funcție de situația financiară a fiecărei țări. În SUA, Pfizer percepe 19,50 dolari pentru fiecare doză, mult sub costul Prevnar și al multor alte vaccinuri.

Mai mult, Pfizer a raportat un venit net trimestrial de 4,88 miliarde de dolari, adică 86 de cenți pe acțiune. Aceasta a crescut de la 3,36 miliarde de dolari – 60 de cenți pe acțiune, în aceeași perioadă a anului trecut, când pandemia de coronavirus a început să declanșeze blocaje, iar vizitele la medici, testele de diagnostic și noile rețete pentru alte medicamente au scăzut semnificativ.

Câștigurile ajustate au crescut cu 48%, la 5,26 miliarde de dolari, adică 93 de cenți pe acțiune, cu mult peste 79 de cenți față de ce se aștepta pe Wall Street. Veniturile au fost de 14,58 miliarde de dolari, în creștere cu 45% și, de asemenea, cu mult peste previziunile de 13,49 miliarde de dolari, scrie apnews.

Citiţi şi:
Avocatul Gheorghe Piperea scrie despre Big Pharma, acțiuni listate la bursă și o mega-lovitură financiară pe baza coronavirusului
Boris Johnson, Bill Gates şi Big Pharma vor să lanseze un program global de securitate a sănătăţii prin… vaccinare

 

yogaesoteric
28 mai 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More