Pfizer cere României fond național pentru victimele tratamentelor anticovid

Compania Pfizer a cerut autorităților din România crearea unui fond național care să despăgubească eventualele victime ale administrării medicamentelor sale inovative, ceea ce ar crea foarte multe rezerve, în primul rând în rândul pacienților, spune ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, conform Mediafax.

La sfârșitul lunii ianuarie a ajuns în România o cantitate de 50.000 de cutii de medicament inovativ antiviral Molnupiravir. „Am reușit să facem acest demers. Din păcate, cu cei de la Pfizer nu am reușit. Ne-au pus niște condiții comerciale și un contract tipic din Statele Unite, care e foarte greu de adoptat în România”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

El spune că pretențiile Pfizer ar fi creat foarte multe rezerve.

Vă dau un singur exemplu care cred că ar crea foarte multe rezerve, în primul rând pacienților: crearea unui fond național care să despăgubească eventualele victime ale administrării acestui tratament. Vă dați seama că o astfel de chestiune n-avem nici cum să facem și e foarte de greu de de instrumentalizat, mai ales că nu sunt precizări legate de dimensiunea acestui fond”, conchide Rafila.

Citiți și:
Doctor francez despre vaccinul anti-covid de la Pfizer: N-am văzut niciodată o frecvență atât de ridicată de efecte secundare la un vaccin!
Documentele FDA arată că Pfizer a adăugat în secret un medicament pentru atac de cord la vaccinurile covid pentru copii

 

yogaesoteric
13 aprilie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More