Planul SUA privind clima, „foarte periculos pentru Europa”

Colosalul plan american de accelerare a tranziției către energia verde este „foarte periculos pentru Europa”, a avertizat președintele executiv al Airbus, făcând apel la Bătrânul Continent să depășească actualele „jumătăți de măsură”.

Inflation Reduction Act” (IRA), strategia președintelui Joe Biden, prevede investiții în valoare de 370 de miliarde de dolari pentru lupta împotriva schimbărilor climatice: baterii pentru mașini electrice, panouri solare, dar și combustibil sustenabil pentru aviație, de origine non-fosilă.

IRA este un pachet care, din punctul de vedere al aviației, este foarte benefic, dar din punctul de vedere al industriei europene este foarte nefast”, a rezumat pe France Inter Guillaume Faury, șeful constructorului european de avioane, care are fabrici pe ambele maluri ale Atlanticului.

Este foarte benefic din punctul de vedere al aviației, deoarece subvenționează foarte puternic tranziția la combustibili și vedem cât de repede se adaptează industria la ceea ce face SUA și vedem că se fac multe investiții acolo, vom putea cumpăra combustibili decarbonizați la prețuri foarte competitive.

Pe de altă parte, „atrage investiții în Statele Unite, deci este defavorabil industriei europene”, a continuat Faury. „În calitate de european, cred că IRA este foarte periculoasă pentru Europa, iar Europei îi este foarte greu să reacționeze.

Europa a ales metode care sunt mai coercitive cu taxe, bariere, pentru a încerca să-și transforme industria și, într-adevăr, este mult mai interesant să mergi acolo unde există ajutor decât acolo unde există probleme. Și astfel, Statele Unite destabilizează jocul”, a subliniat șeful Airbus.

Europenii este necesar să se inspire din sistemul american, dar pentru moment, au fost puse în aplicare doar jumătăți de măsură, iar eu sunt îngrijorat de capacitatea sau de incapacitatea Europei de a acționa la fel de rapid și de puternic.

Citiți și:
Cum îi lasă americanii pe europeni fără industrie
Este „mişcarea verde” ultima minciună a Occidentului?
COP26 – Elita globalistă pentru schimbări climatice

 

yogaesoteric
26 mai 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More