Politic (in)corect despre ipocrizie

Ipocrizia este vedeta zilelor noastre în Europa. Așa cum până la cel de-al Doilea Război Mondial în numele credinței au avut loc masacre și încălcări flagrante ale Decalogului, de prin anii ’50, în numele drepturilor omului și libertăților sale, trâmbițate cu emfază, a început masacrarea valorilor care s-au aflat la baza civilizației europene.

Odată cu apariția televiziunii și mai târziu a internetului, informația a devenit o marfă accesibilă publicului larg. Cum poveștile despre vicii se vând acestuia cel mai bine, a fost nevoie să fie rafinată ipocrizia în machierea minciunilor necesare pentru potolirea mișcărilor sociale generate de deciziile liderilor politici europeni tot mai dependenți de marele capital, generați „democratic” după 1973.

Fundamentul pe care s-a construit UE a fost Comunitatea Europeană a Cărbunelui și Oțelului. Astăzi, actuala CE decide că este necesar să fie eliminată producția de oțel și cărbune din spațiul european. Fără să asigure înainte un nucleu viabil pe care să se sprijine construcția. Cancelarul german Angela Merkel a turat la maximum economia germană cu gaz ieftin de la ruși, pe care l-a vândut României de 3 ori mai scump. Normal că produsele mai ieftine au o cotă de piață mai mare. După ce a presat directive de închidere a minelor și centralelor nucleare și a legat prețul gazelor de energia electrică, în numele „mediului curat”, și-a plasat pupila în fruntea CE, ca să mute dependența economică de la Rusia la China, marele producător de echipamente necesare în tranziția la economia verde. Partenerul comercial tradițional, împreună cu Rusia, al Germaniei. Ai voie să vorbești despre asta în România îngenunchiată de Oamenii Președintelui? În Polonia și Ungaria se mai poate. Pentru cât timp, se va hotărî la votul din vara lui 2024 la europarlamentare.

Pericolul constă în finanțarea grobiană a canalelor de comunicare care promovează vocile politicienilor care ipocrit urmăresc să ne spele pe creier. Pe mulți reușesc.

Un exemplu de ipocrizie maximă a fost cel prin care în perioada pandemiei s-a spus că vaccinul nu este obligatoriu. Nu a fost obligatoriu. Dar interzicerea dreptului de a munci fără a fi vaccinat a fost ipocrizie. Interdicția de a călători fără să fii vaccinat sau cu un test scump plătit din buzunar a fost o altă ipocrizie. Totul în numele solidarității cu persoanele vulnerabile.

Acum după ce pandemia s-a domolit, deși beneficiarilor financiari nu le face plăcere, urmează ipocrizia în domeniul reducerii consumului de energie. Ai libertatea să nu îți reduci consumul. Nu te poate obliga nimeni conform Constituției statului tău. Dar creșterea aberantă a prețului energiei pe bursa artificială, fără niciun argument economic, te obligă perfid să te supui.

2021 și mai apoi 2022 nu au reprezentat creșteri de cerere în economie cu mult peste 2019. Nici costurile de exploatare nu au putut fi de mai mult de 10% după pierderile de resurse umane din 2020-2021. De unde provin creșterile aberante de peste 100% începând din vara lui 2021, înainte de războiul pe care toți îl invocă ipocrit?

Din liberalizarea pieței și listarea energiei pe o bursă artificială, care nu se raportează la legea cererii, ofertei și competiției s-a ajuns la liberalizarea speculației pe o piață închisă. Soluția simplă ar fi fost de de-listare a energiei de la bursă până la blocarea speculatorilor. Statele ar fi fost firesc să fie cumpărătorii direcți de la producători, energia fiind un domeniu strategic de securitate națională și mai apoi această energie să fie vândută furnizorilor cu o plafonare a profitului la nivelul anilor premergători pandemiei. De ce nu se iau aceste măsuri? Pentru că Guvernul Lui are o altă agendă, primită prin valiza diplomatică. Redresare și Reziliență prin mizerabilă ipocrizie.

Citiți și:
Dezvăluire: Iată „cea mai mare mostră de IPOCRIZIE” a UE și SUA în aşa-zisa pandemie
Suntem niște marionete ruginite mânuite de niște păpușari patetici

 

yogaesoteric
21 octombrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More