Polonia pune la colț politicile homosexuale de la Bruxelles

Ministerul Justiţiei din Polonia a propus recent interzicerea totală a adopţiei de copii de către cuplurile homosexuale, în total dezacord cu politicile de la Bruxelles de unde se fac presiuni pentru promovarea homosexualilor.

Ministerul Justiției din Polonia a precizat printr-o declarație că „deşi respectăm dreptul oamenilor cu orientare sexuală diferită, totuși este necesar să avem mereu în vedere o valoare superioară, care este binele copilului”. Noua lege ar urma să umple o lacună juridică, care nu interzice complet adopţia copiilor de către o persoană care se află într-o relaţie cu un partener de acelaşi sex, a declarat ministrul fără portofoliu Michal Wojcik într-o conferinţă de presă.

Polonia nu recunoaşte căsătoriile între persoane de acelaşi sex şi nici parteneriatele civile între acestea, iar Constituţia poloneză defineşte căsătoria drept uniunea dintre un bărbat şi o femeie. De altfel, ministrul Justiţiei Zbigniew Ziobro spune că această propunere reflectă opiniile celei mai mari părţi a societăţii poloneze.

Potrivit unui sondaj realizat în 2019 de institutul IBRiS, la solicitarea cotidianului Rzeczpospolita, peste 70% dintre polonezi se opun adopţiei copiilor de către cuplurile de acelaşi sex, doar 16% dintre polonezi fiind de acord cu acest tip de adopţii.

Ministrul Zbigniew Ziobro este consecvent cu principiile pe care le apără, el fiind un susținător al retragerii Poloniei din Convenţia de la Istanbul prin care se impun tot felul de practici contrare familiei tradiționale.

Polonia nu se ferește să pună la colț politicile impuse de Bruxelles. Recent Varșovia a acționat UE în judecată în chestiunea condiționării fondurilor europene de statul de drept, așa cum a făcut de altfel și Ungaria.

Citiți și:
Pe timp de pandemie, UE promovează intens agenda LGBT profitând de neatenția cetățenilor
31 de corporații globale fac presiuni pentru legalizarea căsătoriilor unisex: susțin, în mod stupefiant, că românii au părăsit țara pentru că România ar discrimina LGBT
Polonia și Ungaria pregătesc legi care să sancționeze social media pentru că au ajuns să practice fake news prin omisiune

 
yogaesoteric
27 iunie 2021

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More