Polonia. Studenți în ghearele neomarxismului. Mărturia șocantă a unui tânăr: Era ca și cum marxismul și leninismul ar fi filozofii obișnuite care nu au condus la tragedii masive

Un absolvent de Sociologie care a dorit să rămână anonim a vorbit despre experiența lui la una dintre cele mai bune universități din Polonia, Universitatea din Varșovia (UW), spunând că universitatea este din ce în ce mai de stânga și un centru al idealurilor revoluționare comuniste.

Dacă o evaluăm în funcție de cât de bună e, atunci da. Cred totuși că nu este o universitate de stânga în aceeași măsură ca cele americane. Există încă restricții privind interferența politicii cu educația la UW. Mai mult, pe lângă departamentele de științe umaniste, UW deține și multe altele pe care politica nu le influențează aproape deloc”, a spus studentul.

El a subliniat că în cazul disciplinei Sociologie, curentele neomarxiste au dominat în principal în clasele de istorie și filozofie socială, fiind prezentă doar critica de stânga fără vreun revers conservator. Mai mult, s-a discutat despre figuri revoluționare de stânga fără a se menționa consecințele criminale ale filozofiilor lor.

Absolventul a subliniat că cel mai evident exemplu au fost discuțiile despre Marx, care a fost pus în linie cu cei mai mari sociologi din istoria omenirii. De asemenea, au existat cazuri în care au avut loc și referiri la leninism.

Era ca și cum marxismul și leninismul ar fi filozofii obișnuite care nu au condus la tragedii masive”, a spus el.

O altă problemă pe care absolventul a subliniat-o a fost utilizarea teoriilor gânditorilor radicali în programă ca instrumente de critică a societății, pe care mulți critici ar pretinde că sunt abuzuri atunci când sunt aplicate în realitatea socială.

Ceea ce a fost cu adevărat șocant a fost separarea textului de autorul său. Adesea, pentru a afla ceva despre un autor, a fost nevoie să-mi fac propria cercetare personală. Elementul «operei vieții» a fost omis foarte des și considerat irelevant pentru subiectul discutat”, a mai afirmat el.

Absolventul a încheiat interviul explicând că UW și alte universități sunt în realitate forje pentru cadre revoluționare, potrivit Remix News.

Citiți și:
Studiu devastator pentru SUA. Tinerii americani iubesc comunismul. „Marxismul nu atacă libertatea omului”
De la marxism-leninism la neomarxism, marxismul cultural și corectitudinea politică
Ovidiu Hurduzeu, scriitor și critic social (Universitatea Stanford, SUA): În urmă cu 20 de ani, am scris pe larg despre neomarxism în cartea ,,Sclavii fericiți”

 

yogaesoteric
20 ianuarie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More