Polonia: Studenții vor învăța că Uniunea Europeană s-a preschimbat într-o entitate ilegală

„Este important să încheiem definitiv propaganda rușinii și să construim o pedagogie a mândriei naționale!”

 

Autoritățile din Polonia au precizat că studenții vor învăța că Uniunea Europeană a început ca o entitate legală, dar acum a devenit una ilegală din cauza încălcării propriilor tratate și a cadrelor legale.

Măsura a venit în timp ce ministrul Educației din Polonia, Przemysław Czarnek, face demersuri de a reînnoi sistemul educațional al țării pentru a se concentra mai mult pe mândria națională decât să cultive o „cultură a rușinii”, potrivit unui raport al wnp.pl.

Noi, polonezii, am dat Europei extrem de multe în multiple domenii. Cunoștințele despre aceasta sunt limitate și se pare că este nevoie să fie mai răspândite, astfel încât să putem fi mândri că suntem polonezi. Nu ne putem simți mândri dacă nu ne cunoaștem propria istorie”, a declarat ministrul polonez al Educației, Przemysław Czarnek, într-un interviu pentru Radio Wrocław.

Ca parte a noului curriculum, elevii vor afla despre cele mai importante evenimente care au modelat soarta statului polonez modern. Acestea includ: aderarea Poloniei la UE, Tratatul de la Lisabona, funcționarea Poloniei ca parte a UE și evoluția UE „de la o entitate legală la una ilegală”.

UE este astăzi o entitate ilegală care nu își respectă propriile cadre juridice și putem vedea clar acest fapt. Elevii vor învăța despre acest aspect pentru că este bine să înțeleagă situația în care ne aflăm în prezent”, a explicat Czarnek.

Remarci despre cunoașterea adevărată a istoriei

Este necesar să încheiem definitiv pedagogia rușinii și, în cele din urmă, să construim o pedagogie a mândriei, la fel cum a făcut fiecare țară normală din Europa și din lume”, a precizat Czarnek.

Ministrul a indicat ca istoria să fie prezentată cu adevărat, cu includerea tuturor elementelor istoriei națiunii poloneze, care nu este importantă doar pentru polonezi, ci și pentru toată Europa.

Fiecare țară normală și fiecare națiune normală se mândrește cu strămoșii și cu realizările lor, la fel și polonezii. Este necesar să punem capăt definitiv pedagogiei rușinii și, în cele din urmă, să construim o pedagogie a mândriei, la fel cum a făcut fiecare țară normală din Europa și din lume”, a spus Czarnek.

Ministrul a adăugat că Polonia este un fenomen, întrucât este una dintre puținele țări în care s-a introdus o pedagogie a rușinii timp de 20 de ani sub dictatul liberalului Gazeta Wyborcza.

El a explicat că pedagogia mândriei se referă la a arăta ceea ce este frumos în istoria Poloniei, fără a uita de urât. Cu toate acestea, urâtul nu poate fi subliniat și transformat într-o caracteristică a națiunii poloneze, a punctat el, potrivit Remix News.

Citiți și:
Planurile lui Napoleon și Hitler materializate prin Uniunea Europeană masonică
Interviu cu Sorin Lavric (AUR): „Noi suntem în mod fățiș naționaliști. Politica Bruxelles-ului este una neomarxistă, de distrugere a identităților naționale și a rasei albe” (I)

 

yogaesoteric
19 septembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More