Directorul CNN recunoaște manipularea şi propaganda pe care postul TV o face pe temele covid, BLM și încălzirea globală

Știrile CNN sunt determinate totalmente de agende pre-definite dictate de sus

Într-o serie de filmări revelatoare, un oficial CNN este înregistrat recunoscând că rețeaua de televiziune la care lucrează este angajată în activități de propagandă iar „acoperirea” sa se bazează pe promovarea unei agende predefinite.

Iată ce a avut de spus despre acoperirea subiectelor covid, BLM și încălzirea globală.

Într-o serie de videoclipuri postate de Project Veritas, directorul tehnic al CNN, Charlie Chester, dezvăluie adevăratul mod de gândire și motivațiile rețelei de televiziune. Și nu este vorba despre „jurnalism”. Deloc. Ca să folosim cuvintele lui, este vorba despre agendă, propagandă, manipulare și promovarea unor subiecte anume.

Dezvăluirile din aceste videoclipuri sunt extrem de importante: ele confirmă toate suspiciunile, până la ultima, pe care orice om cu conștiința trează le are urmărind „știrile”. Folosind câteva exemple, Chester descrie cum știrile CNN sunt determinate totalmente de agende predefinite care sunt dictate de sus.

Iată o compilație a „revelațiilor” lui Chester:

Videoclipurile integrale sunt împărțite în trei părți și oferă un curs rapid despre cum presa manipulează opinia publică pentru a urma agenda elitelor.

Isteria covid

În ceea ce privește covid, Chester admite că a fost vorba despre „haiducie” pentru rating. Abordarea CNN s-a concentrat pe povești menite a stârni teama, cu scopul de a-i ține pe oameni lipiți de televizoare. De aceea păstrau în permanență pe ecran numărul de morți.

Chester recunoaște chiar că uneori și-ar fi dorit ca numărul de decese să fie mai mare pentru că asta ar fi ajutat televiziunea să ajungă unde-și propusese. Și, atunci când se petrecea să elimine de pe ecran cifrele întunecate, deseori primeau un apel pe „telefonul roșu” (literalmente un telefon special, de culoare roșie) de la Jeff Zucker în persoană, președintele CNN, care le cerea să pună înapoi pe ecran numerele morții.

Dacă aveți cumva impresia că răspândirea fricii va dispărea odată cu covid, mai gândiți-vă odată. Ei știu deja care le va fi următoarea obsesie.

Isteria schimbărilor climatice

Chester a declarat, în câteva ocazii, că schimbările climatice vor fi „noul covid”. El știe deja că acesta va deveni subiectul principal la CNN. De fapt, ei lucrează deja la materiale menite să stârnească teama, pentru a genera isteria.

Deja ne-au anunțat la birou că imediat ce publicul este sau va fi pregătit, ne vom concentra pe schimbările climatice… Climă, încălzire globală… Va fi tema noastră principală. Așa cum a fost să-l dăm afară pe Trump. Fără să o spunem, asta a fost. Așa că următorul subiect va fi avertizare despre schimbările climatice.

Când reporterul sub acoperire l-a întrebat dacă subiectul se va învârti în jurul fricii, Chester a replicat încrezător: „Da, frica vinde.

Când a fost întrebat cine decide care va deveni următorul subiect principal, Chester recunoaște că decizia vine direct de la vârf: „Șeful rețelei. Zucker. Îmi imaginez că are consilierii săi și că au discutat despre unde cred ei că este următorul subiect de genul «pandemic», pe care să-l dezbatem până în pânzele albe, dar cred că ăsta este unul pe termen lung. Înțelegi ce-ți spun? Chestiile legate de climă țin ani de zile. Așa că o să stoarcă destul de mult din asta.

Isteria divizării rasiale

În al treilea videoclip, Chester și-a reamintit momentele când căuta să găsească materiale pentru subiectul „ura împotriva asiaticilor”, pe care erau hotărâți să-l promoveze. După ce a făcut niște cercetări, a descoperit că „o gașcă de negri” comiseseră cele mai multe dintre atacurile asupra asiaticilor. Iar asta nu se potrivea cu agenda BLM, pe care urmăreau de asemenea să o promoveze.

Eram într-o situație de genul «Și acum eu ce mă fac?». Adică CNN vrea să sprijine mișcarea BLM iar eu să…

Această scurtă anecdotă ilustrează clar cât este de obsedată de rase mass-media, în timp ce se presupune că ne prezintă fapte. Mai târziu, Chester recunoaște chiar că fac publică culoarea pielii atunci când cel care comite violențele este alb. Când agresorul nu este alb, pur și simplu ignoră povestea.

Nu am sesizat nimic în sensul interesului pentru culoarea pielii dacă nu este albă. Pur și simplu nu spun nimic. Înțelegi ce-ți zic? Dintr-o dată, povestea se dezumflă, nu mai este interesantă. Iar ei o lasă baltă.

Pură propagandă

Cu câteva ocazii, Chester declară că rețeaua sa (CNN) este parte din tot ce înseamnă propagandă prin promovarea subiectelor. „Adică, e cam propagandă. Genul prin care modelezi percepția oamenilor privind orice prin modul cum o faci. Corect? Doar prin simpla împingere în față a unui subiect, ca să-ți susții platforma, știi?

Este exact despre ceea ce este vorba în teoria „implementării agendei”. Mass-media decide ce este știre și ce nu. Prin asta, manipulează percepția publicului asupra realității. Folosindu-ne chiar de cuvintele lui Chester, manipularea din media este suficient de puternică pentru „a schimba lumea”.

Cum funcționează implementarea agendei

Chester explică cum interviurile sunt structurate pentru a promova o anumită idee. „Ascultă cum pun întrebările. Pentru că ei nu pun de fapt întrebări. Ceea ce fac ei cu adevărat este să-i indice unei persoane ce să spună. E o artă asta. (…) Îi facem să vorbească despre ceva așa cum vrem noi. Întotdeauna îi ducem într-o anumită direcție înainte ca ei să deschidă gura. Iar singurele persoane care vor fi difuzate, în cea mai mare parte, sunt cele care au dovedit în trecut că mușcă momeala.

Chester este foarte conștient că rețeaua de televiziune pentru care lucrează este fără îndoială părtinitoare și că toată mass-media este la fel. „Adică nu există știri nepărtinitoare. Pur și simplu nu există. Sunt prea multe agende. Sunt prea mulți oameni care au slujbe, care este necesar să-și hrănească familiile, ca să nu fie părtinitoare. Este imposibil. Cele mai nepărtinitoare știri sunt cele de la nivelele de jos, din garajele persoanelor care au canale proprii pe rețelele de socializare.

În concluzie

Dacă nu sunteţi un adept al filmărilor de genul „camera ascunsă”, este totuşi important să realizaţi că oamenii din media nu ar îndrăzni niciodată să spună adevărul despre ce fac cu adevărat. Pentru că ceea ce fac ei are la bază înșelarea și manipularea. Iar dacă publicul devine conștient de aceste tactici, ele nu vor mai avea efect.

Prin dezvăluirile lui, Charlie Chester a descris foarte clar cum funcționează rețeaua sa (și toată mass-media):
1. O agendă este decisă de elite.
2. Un flux constant de știri părtinitoare menite să inducă frica inundă rețeaua, toate fiind canalizate spre a promova o anumită idee. Toate faptele care contravin acestei idei sunt ignorate.
3. Isteria este și ea dusă la un nivel extrem, atât de mult încât îi convinge pe oameni să se conformeze agendei care determină schimbări în lumea reală.

Aceste schimbări din lumea reală nu sunt niciodată în interesul maselor.

  • Este vorba numai despre a speria oamenii pentru a-i face să renunțe la drepturile și la libertatea lor.
  • Este vorba despre divizarea maselor pentru a se asigura că nu se vor uni niciodată și nu se vor ridica împotriva elitelor.
  • Este vorba despre a difuza dezbateri din ce în ce mai inepte și a ține oamenii în ignoranță.
  • Pe scurt, este vorba despre a se asigura că oamenii nu vor deveni niciodată… cetățeni vigilenți.

CNN a fost fondat în 1980 de către Ted Turner, cel ce numea creştinismul ca fiind religia învinşilor, iar pe opozanţii avortului îi poreclea „bozos“ (proşti, incompetenţi, măscărici). În 1998, Ted Turner făgăduia solemn că dă mai mult de 1 miliard pentru ONU ca să fie cheltuiţi pentru implementarea planurilor de reducere a populaţiei la scară planetară.

Într-un interviu pentru Audubon Magazine, acesta spunea: „O populaţie totală de 250-300 de milioane de oameni, o reducere de 95% din prezentul nivel, ar fi ideal.

Citiți și:
Campania CNN de discreditare a președintelui Trump: „Scopul nostru a fost să-l gonim din Biroul Oval”, mărturisește un oficial al postului
Manipularea ideologică BigTech și anatomia fact-checking-ului (I)
Botniță pentru oameni și informații: Informațiile neagreate de sistem sunt etichetate «teoria conspirației», «fake news» și sunt cenzurate (I)

 

yogaesoteric
19 septembrie 2021

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More