Polonia vrea reforma UE, astfel încât «să își sublinieze caracterul de adevărată comunitate în cadrul unor state suverane»

 

În timp ce la București se vorbește despre „integrarea profundă” în structurile europene, Polonia anunță, prin vocea premierului Szydlo, că dorește o reformă a Uniunii Europene „în conformitate cu tratatele și în interesul tuturor statelor membre”, informează agenția Xinhua, citată de Agerpres.

În prezent, după părerea Beatei Szydlo, „cel puțin unele state membre sunt tratate într-un mod care ar putea perturba principiile fundamentale ale UE”. Szydlo și-a exprimat speranța că parlamentele naționale vor juca un rol mai important în viitor. „Noi dorim ca Uniunea să își sublinieze caracterul de adevărată comunitate de state suverane”, a adăugat ea.

Polonia își dorește o dezbatere despre viitorul Uniunii, care nu trebuie să se reducă la doar două opțiuni.

„Cred că o dezbatere privind viitorul UE nu trebuie să se reducă la alegerea între o viziune federalistă a unui supra-stat European și egoismele naționale eurosceptice”, a mai spus șefa guvernului de la Varșovia. Ea a recunoscut că UE are nevoie de flexibilitate, dar și-a exprimat scepticismul față de „conceptul nucleului dur, două viteze sau Uniuni Europene mici”. „Credem că astfel de soluții ar duce la dezintegrarea Uniunii Europene”, a avertizat premierul.

Polonia nu va ieși din Uniunea Europeană, al cărei Guvern a promis că nici nu va permite măcar un dialog pe această temă, a precizat liderul executivului de la Varșovia.

Dar nici nu va accepta soluții privind migrația impuse de UE, care i-ar putea afecta securitatea, a precizat Szydlo. În schimb își va spori implicarea în ajutoarele umanitare pentru țările afectate de conflicte, precum și pe plan militar. Pentru oprirea valului migrator, ar putea fi necesară închiderea frontierelor, deoarece – este de părere prim-ministrul Poloniei – „numărul de migranți economici este mai mare decât cel de refugiați”.


Citiți și:

Polonia nu cedează amenințărilor UE, indiferent de sancțiuni: NU va primi refugiați!

Impasul Uniunii Europene

10 ani de integrare stranie și sărăcie în UE: Iluzia românilor că străinii ne vor binele s-a spulberat
 

yogaesoteric
8 octombrie 2017

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More