Portretul lui George Floyd pe fondul curcubeului LGBT a fost lovit de trăsnet și s-a prăbușit

Un graffiti dedicat lui George Floyd, vopsit pe un zid din localitatea Toledo, Ohio, s-a prăbușit. Potrivit poliției, care a citat martorii oculari, zidul a fost lovit de un trăsnet.

Într-adevăr, radarul Doppler al canalului de televiziune 13abc a înregistrat un trăsnet care a lovit cartierul respectiv marți, 13 iulie, la aproximativ ora 16.30. Poliția din Toledo a izolat locul incidentului și mormanul de cărămizi care a reprezentat cândva ceea ce localnicii numeau „opera de artă” sau „memorialul” George Floyd.

Graffiti-ul a fost făcut cu exact un an înainte de prăbușire, în iulie 2020.

Pe 25 mai 2021, mai multe grupări de activiști au organizat împlinirea unui an de când Floyd a murit după ce a fost arestat de poliție pe stradă, având asupra sa bani falși.

Moartea lui Floyd a declanșat un val de violențe fără precedent care au cuprins marile orașe conduse de Democrați.

Polițistul care a dirijat operațiunea de arestare, Derek Chauvin, a fost condamnat la 22,5 ani de închisoare.

Clădirea pe al cărei zid a fost vopsit graffiti-ul are o structură solidă, potrivit inspectoratului în construcții din Toledo.

Municipalitatea a anunțat că, împreună cu Comisia pentru Arte a orașului, va sprijini realizarea unei noi picturi murale în același loc, sau îl va ajuta pe autorul desenului, David Ross, să găsească un nou zid.

Interesant este că trăsnetul a lovit și a făcut să se prăbușească exact partea centrală a graffitiului, cu portretul lui George Floyd având ca fundal steagul curcubeu al militanților LGBT.

Iată mai jos, cum arăta graffiti-ul înainte de a fi distrus de trăsnet.

Citiți și:
Vox populi: George Floyd – infractorul transformat ‘corect politic’ în sfânt și erou național
Dictatorii de pe vremuri erau novici pe lângă justițiarii vigilenți

 

yogaesoteric
17 octombrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More