Postul cu apă reduce efectele nefaste ale chimioterapiei

Postul cu apă reduce efectele negative ale chimioterapiei, aceasta este concluzia la care a ajuns un cercetător italian, Walter Longo, biolog de renume internațional, care lucrează într-un laborator al Universității California, din Los Angeles. Domeniul său de cercetare este gerontologia, dorința sa fiind aceea să găsească metode de a întârzia bolile cronice ce apar odată cu îmbătrânirea, să întârzie boala Alzheimer, dar si apariția cancerului.

Cercetătorii au demonstrat că, dacă se reduce cantitatea de hrană a unui animal, aceasta ii permite să trăiască mai mult și mai sănătos. Longo știa acest lucru și astfel a decis sa studieze efectele unei restricții calorice extreme – a postului – bazându-se pe intuiția că postul ar putea proteja organismul de tot felul de toxine. S-a hotărât astfel să testeze unul din produsele cele mai toxice care există și se folosesc pe piața medicală – chimioterapia, această modalitate otrăvitoare destinată să distrugă cancerul.

Studiile științifice demonstrează efectul benefic al postului

Aceste studii au fost făcute pe doua loturi de șoareci afectați de cancer:
– primul lot a primit doar apă („au postit”) timp de 48 de ore;
– celalalt lot a fost hrănit normal.

Șoarecilor li s-au injectat doze puternice de chimioterapice, de 3-5 ori mai puternice decât cele autorizate la oameni, doze care ar fi trebuit să provoace efecte devastatoare.
Rezultatele au fost surprinzătoare! Toti șoarecii care au postit au rămas în viață şi se mișcau normal, blana le era moale, țesuturile nu le-au fost atacate, funcțiile cognitive au rămas intacte, în timp ce majoritatea șoarecilor care au mâncat au murit, iar cei 35% care au supraviețuit se simţeau rău şi aveau perioade de imobilitate. Examinările aprofundate au arătat că inima și creierul lor erau afectate.
Experiența a fost repetată în două laboratoare diferite, iar rezultatele au fost aceleași.

Postul ameliorează simptomele post-chimioterapie

Rezultatele acestor studii au fost publicate într-o revistă științifică si apoi preluate de presă ca o știre bombă: „Postul protejează de efectele secundare ale chimioterapiei”.

Spitalul Norris din Los Angeles, unul din cele mai mari centre oncologice din Statele Unite, a lansat fără întârziere o încercare terapeutică. Tanya Dorff, medicul coordonator al proiectului, era dornică de a găsi o modalitate de a combate efectele chimioterapiei care atacă tot ceea ce creşte şi se divizează, fără distincție. Proiectul a fost abordat cu precauție, iar pacienții implicați au ţinut post numai cu apă timp de 24 – 48 de ore. Această metodă revoluționară este chiar opusul metodelor clasice în care se recomandă o creștere a aportului de calorii și de proteine înainte de ședințele de chimioterapie.

Această nouă metodă ar putea fi un adjuvant în tratamentul cancerului și ar putea fi aplicată la toate tipurile de cancer, conform declarațiilor lui David Quinn, oncolog, coordonator al încercărilor terapeutice de la spitalul oncologic Norris.

Pacienții care au avut curajul să experimenteze aceasta alternativă terapeutică au declarat că au apărut diferențe foarte clare între modul în care s-au simțit în cazurile în care au ținut post față de atunci când nu au făcut-o. Astfel, ei au declarat că efectele secundare ale chimioterapiei au fost mult mai reduse: s-a simțit mai puţină oboseală, neuronii au fost mai puțin afectați. Studiile făcute pe pacienții implicați au arătat aceeași concluzie: postul a făcut chimioterapia mai suportabilă, oboseala, slăbiciunea, greața și migrenele fiind reduse în mod considerabil.

Modul de acțiune al postului

Modul în care cercetătorii își explică efectul postului numai cu apă este acela că postul provoacă o stare de stres care lansează în organism noi mecanisme de sanogeneză, de autoreglare care rămân de obicei pasive datorită modului nostru de viață. Confruntat cu această privare de hrană, organismul declanșează alarma care provoacă o modificare hormonală și neuro-endocrină. Hormonii mobilizează rezervele corpului, unele având și efect antiinflamator. Aceste modificări declanșează acţiuni terapeutice și astfel mulți parametri sangvini se ameliorează: glicemia, colesterolul, trigliceridele, insulina. Consumul de energie al organismului diminuează puțin câte puțin, respirația, ritmul cardiac, presiunea arterială, totul scade și încetinește în mod armonios.

Modul de acțiune al postului asupra genelor

Pentru a înțelege modul în care postul are acest efect, cercetătorul Longo a căutat să identifice modul de comportament al genelor în timpul postului numai cu apă. Astfel, el a identificat faptul că după două zile de post cu apă apare o modificare radicală a expresiei genelor care declanșează mecanismul atavic prin care celulele intră în alertă și se pun în mod de protecție. O bulversare totală, foarte rapidă, ca și cum această capacitate ar veni dintr-o memorie străveche.
Celulele normale, care au învățat lecțiile supraviețuirii se pun în starea de mod de protecție, şi trebuie să se protejeze pentru că au puţină glucoză. Chimioterapia este si ea unul din lucrurile față de care celulele trebuie să se protejeze.

În cazul celulelor canceroase s-a constat că după doua zile de post numai cu apă, genele celulei canceroase se exprimă opus față de genele celulei normale, întrucât celulele canceroase au suferit mutații genetice şi au pierdut memoria evoluției, iar mecanismele de protecție nu se activează.
Celulele canceroase detestă mediul în care există puțin zahar, puţini factori de creștere. Deci, ele nu numai că nu sunt protejate, dar devin mai sensibile la chimioterapie, pot să moară sau cel puțin înmulțirea lor este încetinită.

Aşadar postul numai cu apă poate să reducă înmulțirea celulelor canceroase chiar și fără chimioterapie. Pentru celulele canceroase postul numai cu apă se dovedește a fi un coșmar.


Citiţi şi:

Trei zile consecutive de post pot regenera întregul sistem imunitar

Postul, cea mai firească terapie

Singura metodă sigură, perfect naturală și gratuită de prelungire a vieţii este postul sau, altfel spus, înfometarea, afirmă medicii 
 

yogaesoteric
27 iulie 2017

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More